La Comăna se lucrează de zor la stația de potabilizare


  • În perioadele de secetă scade foarte mult sursa de apă din care sunt alimentate satele Comăna de Sus şi Comăna de Jos. Cel mai mare disconfort îl simt locuitorii din Comăna de Jos, acolo unde, nu de puține ori, apa venea la program: 4 ore dimineaţa şi 4 ore seara.

Viorel Grusea, primar comuna Comăna

O a treia lucrare de captare a apei se execută în prezent în comuna Comăna. Aceasta se face dintr-o nouă sursă şi astfel cetăţenii celor patru sate ale comunei vor fi alimentaţi la final dintr-un total de trei surse: sursa pentru Crihalma şi Ticuşu Nou, sursa de la Crăiasa pentru Comăna de Sus (din care venea până acum şi la Comăna de Jos) şi sursa Valea Comănii (din care se va extrage atât pentru Comăna de Sus, cât şi pentru Comăna de Jos).

Potrivit primarului Viorel Grusea, autorităţile au căutat o sursă distinctă de apă numai pentru acest sat şi au făcut două foraje la Comăna de Jos. Au forat până la 150 de metri adâncime şi au dat doar de apă sărată. Costul desalinizării este foarte mare, aşa că a trebuit să fie găsită o altă soluţie. Soluţia salvatoare s-a dovedit a fi Valea Comănii. Iar zilele acestea se lucrează de zor în comună.

Aproape am finalizat stația de potabilizare. Zilele acestea am semnat pentru lucrările de captare de pe Valea Comănii de Sus, lucrare care trebuie executată acolo. Din păcate, vremea nu ne lasă să lucrăm în aceste zile de iarnă, însă de cum se va îndrepta vremea, ne vom apuca și noi de executarea lucrării de captare a apei de la Comăna de Sus. După aceea vom trece la executarea rețelei conductei, care va aduce apa de la capatare la stația de potabilizare. Probabil că în primăvară lucrările vor fi finalizate și vom putea spune că avem apă suficientă pentru toată lumea“, a declarat primarul comunei Comăna, Viorel Grusea.

Potrivit edilului, această lucrare va rezolva problema apei în comuna Comăna.

(Alina ROMAN)
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.