La Făgăraș se vaccinează la capacitate maximă! Iar lista de așteptare este lungă


  • Vaccinarea împotriva Covid la nivelul municipiului Făgăraș se derulează fără întreruperi și la capacitate maximă în centrul de vaccinare deschis la Liceul Teologic ,,Sf Constantin Brâncoveanu” din Făgăraș, în sala de sport a instituției de învățământ. Potrivit purtătorului de cuvânt al DSP Brașov, Anca Bâtiu, locurile sunt ocupate până la 1 martie.

Liceul Teologic ,,Sf. C-tin Brâncoveanu”

Un centru de vaccinare funcționează, în acest moment, la Făgăraș, urmând ca în perioada următoare alte două să fie deschise, potrivit purtătorului de cuvânt al DSP Brașov, Anca Bâtiu, alte două. Doar în primele două zile de la debutul etapei a doua de vaccinare, în centrul de vaccinare din Făgăraș, descis la Liceul Teologic ,,Sf. Constantin Brâncoveanu” au fost imunizate cu prima doză de vaccin 126 de persoane. ,,Lista de așteptare este lungă. Doar în primele două zile de la debutul celei de-a doua etape de vaccinare au fost imunizate cu prima doză, la Făgăraș, 126 de persoane, fără să vorbim și de ziua de astăzi, miercuri. Făgărășenii sunt interesați în a se vaccina, ne sună necontenit să ne întrebe unde se pot programa, când sunt locuri libere, cum se pot programa pe platforma deschisă de Ministerul Sănătății. Făgărășenii sunt receptivi, dovadă stă și numărul de persoane deja imunizate, dar și de faptul că locurile sunt deja ocupate până la 1 martie”, a specificat Anca Bâtiu.

foto: alephnews.ro

Momentan, la Făgăraș, funcționează un singur centru, însă, în perioada următoare se vor deschide alte două centre de vaccinare, ambele la Liceul Tehnologic ,,Dr. Ioan Șenchea” (Agricol). ,,În momentul în care livrarea vaccinului se va face conform comenzii, cu ritmul programat de minister, vom deschide și celelalte două centre. Vaccinul Pfizer are, la acest moment, o fază de retehnologizare la nivelul Europei, astfel că nu am mai primit doze de vaccin. În momentul în care se va face comanda, vom deschide și celelalte centre din Făgăraș”, a mai spus Anca Bâtiu. La Liceul Șenchea capacitatea este de 120 de persoane/zi.

Primăria Făgăraș a rezolvat, pentru moment, problema personalului care vaccinează. Însă această problemă este rezolvată cu medicii și personalul din rețeaua de igienă școlară, aflată în subordinea Direcției de Asistență Socială Făgăraș, În acest fel sunt asigurate toate schimburile.

𝐂𝐈𝐍𝐄 se poate vaccina în această etapă?
În a doua etapă este inclusă populația cu risc, reprezentată de adulți cu vârsta peste 65 de ani. De asemenea, persoanele aflate în evidență cu boli cronice (diabet zaharat, obezitate, alte boli metabolice – inclusiv congenitale, afecțiuni cardiovasculare, afecțiuni renale, afecțiuni oncologice, afecțiuni pulmonare, afecțiuni neurologice – inclusiv sindromul Down, afecțiuni hepatice moderate/severe, afecțiuni autoimune, imunodepresii severe – pacienți transplantați, cu consult medical prealabil, pacienți care urmează terapii biologice sau terapie de lungă durată cu corticosteroizi, pacienți infectați cu HIV/SIDA), indiferent de vârstă, în funcție de indicațiile vaccinurilor utilizate.
Alături de făgărășeni, în municipiu se mai pot vaccina locuitorii din comunele: Beclean, Cincu, Hârseni, Mândra, Părău, Recea, Șinca Veche, Șoarș.
Celelalte localități din Țara Făgărașului sunt arondate centrelor din orașele Victoria, Rupea și Zărnești.
Vă puteți programa:
• telefonic: 021 4144468
• contactând medicul dvs. de familie
• prin intermediul Direcției de Asistență Socială Făgăraș: 0268 214998 / 0785 205690.
La înscrierea prin platforma informatică, vârsta se confirmă automat prin verificarea CNP-ului introdus la înregistrare.
Persoanele care desfășoară activități în domenii-cheie, esențiale, se înscriu prin intermediul angajatorului.
(Alina ROMAN)Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.