La Victoria se vor schimba toate conductele de canalizare


  • 24 de km de conducte de canalizare vor fi schimbate în orașul Victoria! Actuala conducere a orașului va depune un astfel de proiect la CNI (Compania Națională de Investiții)

primar Camelia Bertea

Toate conductele de canalizare din orașul Victoria vor fi schimbate! Și asta întrucât acestea au o vechime de mai bine de 50 de ani. Nu de puține ori apa a inundat beciurile mai multor blocuri, iar în unele cartiere sunt conducte sparte sau tronsoane care nici nu mai funcționează. În acest sens, actuala administrație a orașului va depune un proiect la Compania Națională de Investiții.

,,Prioritar, în acest an, este și schimbarea conductelor de canalizare din oraș. Rețeaua de canalizare nu a fost schimbată niciodată, de când există orașul, la fel și stația de epurare. Sunt vechi de 50 de ani. Sunt multe cartiere care au conductele sparte sau tronsoane care nu mai funcționează. Frecvent se înfundă, au nevoie de vitanjă, beciurile multor blocuri din oraș sunt inundate. Trebuie să gândim o altă rețea de canalizare, una nouă. Dacă e să o modernizăm pe cea veche, în multe locuri nu se mai poate moderniza. Și atunci trebuie să gândim o rețea nouă, care să nu urmeze axul drumului. S-a deschis o axă la Compania Națională de Investiții pentru canalizare și stație de epurare și acolo vom depune noi un proiect de modernizare a acestora.  Ideal ar fi să schimbăm întreaga rețea din oraș, mai puțin în cele două cartiere noi de case, acestea au canalizare nouă. În rest, tot orașul are nevoie de canalizare nouă”, a declarat primarul orașului Victoria, Camelia Bertea.

Edilul orașului spune că această lucrare va începe etapizat. Prima dată modernizarea conductelor va începe în zona de nord a orașului, acolo unde sunt și cele mai mari probleme.

Tot la Compania Națională de Investiții administrația locală a orașului Victoria dorește să depună proiecte pentru un patinoar, dar și pentru un bazin de înot. ,,Vom depune un proiect și pentru un patinoar. Ne-am gândit ca pe acesta să îl plasăm la baza sportivă, la fel vom depune un proiect și pentru un bazin de înot. La bazinul de înot a fost depusă o cerere acum doi ani, iar acum se află pe o listă de sinteză”, a mai declarat primarul Camelia Bertea.

Aceasta spune că se va investi și în zona Heleșteu, unde se dorește a fi o zonă de agrement.

(Alina ROMAN)
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.