Lucrările pentru închiderea depozitului de deșeuri Victoria, în plină desfășurare


Lucrările pentru închiderea depozitului de deșeuri Victoria, executate în baza contractului de finanțare nerambursabilă cu Administrația Fondului pentru Mediu ( 4.477.280,65 lei AFM si 317.481,35 lei Primăria Or. Victoria) sunt în plină desfășurare, anunță primarul orașului Victoria, Camelia Bertea.
Se lucrează cu 2 excavatoare, 1 buldozer, 5 mașini de transport. ,,Au fost executate lucrări de curățare teren, de sistematizare a deșeurilor menajere și au fost aduse 10800 tone pământ necesar formării stratului suport aferent sistemului de închidere. Valoarea lucrărilor executate în luna iunie este de 416.467,66 lei. Lucrările trebuie finalizate până în data de 16.08.2021”, anunță edilul.

Acest proiect nu a fost depus de mult timp, însă licitația a fost contestată, astfel că termenul a fost decalat. Firma câștigătoare a licitației este SC Athos COM SRL, iar contractul a fost semnat în 29 octombrie 2020. Lucrările pentru obiectivul ,,Închidere depozit deșeuri Victoria” au început în 17 mai, la ora 10.00, iar termenul de execuție este de 15 luni. Terenul nu va fi folosit în următorii 30 de ani pentru a se putea reface și vor fi efectuate analize periodice privind factorii de mediu. Terenul va fi decontaminat și transformat în spațiu verde.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.