,,MAI etic, MAI integru”, campanie de prevenire a corupţiei şi de educaţie pentru promovarea integrităţii


  • Direcţia Generală Anticorupţie (DGA) lansează Campania naţională de promovare a integrităţii “MAI etic, MAI integru”. Aceasta se desfășoară în perioada mai – decembrie 2021 și are ca scop promovarea integrităţii funcţionarilor Ministerului Afacerilor Interne, precum şi conștientizarea personalului MAI şi a cetăţenilor cu privire la consecinţele implicării în fapte de corupţie şi importanţa semnalării acestora

,,Campania este organizată în acord cu prevederile Ordinului ministrului afacerilor interne nr. 62 din 13.06.2018 privind organizarea și desfășurarea activităților de prevenire a corupției și de educație pentru promovarea integrității în cadrul M.A.I., iar lansarea acesteia este inclusă în rândul evenimentelor care marchează data de 30 Mai – Ziua Aniversară a Direcției Generale Anticorupție – 16 ani de activitate”, se arată în comunicatul remis redacției de către reprezentanți ai DGA.
La activitățile de selectare ale grupului țintă al campaniei s-a avut în vedere valorizarea personalului M.A.I. și, în același timp, relația cu cetățeanul, atât în ceea ce privește personalul cu funcții de conducere, cât și de execuție din cadrul structurilor centrale și teritoriale.

,,Pentru a atinge obiectivul general al campaniei, polițiștii anticorupție ai D.G.A cu atribuții pe linia activităților de prevenire vor organiza o serie de evenimente, la sediile structurilor M.A.I., în proximitatea zonelor în care personalul M.A.I. își desfășoară activitatea sau la sediul unor entități din sfera lor de competență. având ca subiect integritatea, beneficiile acesteia și riscurile abaterii de la comportamentul etic.
Prin această inițiativă, considerăm că putem contribui la consolidarea integrității și, implicit, a încrederii cetățenilor în serviciile prestate de angajații Ministerului Afacerilor Interne, instituție esențială pentru buna funcționare a societății”, se mai arată în comunicatul de presă.

Dacă sunteți martor a unor fapte de corupție săvârșite de angajații Ministerului Afacerilor Interne, Serviciul Județean Anticorupție Brasov pune la dispoziția cetățenilor următoarele modalități de contact:

  1. sistemul telefonic gratuit Call-center Anticorupție 0800.806.806,
  2. adresele de e-mail petitii.dga@mai.gov.ro și brasov.dga@mai.gov.ro sau
  3. numărul de telefon/fax 0268.311.624”
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.