Mai puțină birocrație la Primăria Făgăraș. Cozile de la ghișee și timpul de răspuns pentru solicitări se reduc


Un proiect important, care va reduce birocrația din Primăria Făgăraș, a fost semnat zilee trecute de edilul Gheorghe Sucaciu. Prin intermediul acestui proiect, se vor achiziționa servicii IT, pachet licențe platformă integrată front-office și back-office.

Prin această platformă municipalitatea își propune să furnizeze cetățenilor săi, o alternativă la modul clasic de livrare a serviciilor publice gestionate de instituțiile aflate în subordinea Municipiului Făgăraș, prin prelucrarea documentelor și a datelor în format electronic.

,,Ne-am dorit să reducem birocrația din Primăria Municipiului Făgăraș și vom reuși prin intermediul proiectului „Sisteme și standarde comune în administrația publică locală a Municipiului Făgăraș”, cod SMIS 155079. Joi, 2 februarie 2023, am semnat contractul de achiziție publică pentru următoarele servicii: servicii IT de implementare funcționalități specifice platformă integrată pentru competențe partajate și servicii de instruire a utilizatorilor și administratorilor soluțiilor informatice; pachet licențe Platformă integrată front-office și back-office pentru servicii electronice partajate, Terminal interactiv self-service pentru depunere/eliberare documente aferente competențelor partajate și server care va găzdui, cu titlu gratuit, platforma informatică furnizată. Prin această platformă municipalitatea își propune să furnizeze cetățenilor săi, o alternativă la modul clasic de livrare a serviciilor publice gestionate de instituțiile aflate în subordinea Municipiului Făgăraș, prin prelucrarea documentelor și a datelor în format electronic”, a menționat primarul municipiului Făgăraș, Gheorghe Sucaciu.

Totodată, acest suport tehnologic, pune la dispoziție module, prin care cetățenii vor putea accesa online serviciile de ordine și disciplină publică ( Poliția locală, Dispecerat), serviciile Direcției de Asistență Socială sau  serviciile publice privind depunerea cererilor/dosarelor pentru locuințele sociale și pentru tineret.

Proiectul este finanțat în cadrul Programului Operațional Capacitate Administrativă-Fundamentarea deciziilor, planificare strategică și măsuri de simplificare pentru cetățeni la nivelul administrației publice locale din regiunile mai puțin dezvoltate și are valoarea totală de 2.611.157,50 lei cu TVA.
One thought on “Mai puțină birocrație la Primăria Făgăraș. Cozile de la ghișee și timpul de răspuns pentru solicitări se reduc

  1. Alexandru

    Dacă vor dispărea ,,cozile,,de la primărie,unde mai este farmecul îmbulzirii cetățenilor pentru a plăti taxele aberante?

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.