Mari proiecte pentru care se aşteaptă finanţare în comuna Comăna


Mai multe proiecte mari pentru comuna Comăna sunt în aşteptarea unui răspuns favorabil în cadrul programului ,,Anghel Saligny”.

,,Am depus un proiect pentru înfiinţarea canalizării în Comăna de Sus şi în Comăna de Jos. Comuna noastră este despărţită de râul Olt şi noi trebuie să facem proiectul canalizării separat: o dată pentru Comăna de Jos şi Comăna de Sus (pe malul stâng al Oltului) şi apoi în Crihalma şi Ticuşu Nou (pe malul drept al Oltului). Vom face două staţii de epurare, fără trecere pe sub Olt. Un alt proiect este pentru asflatarea Drumului Comunal 21, Ungra – Hălmeag. Noi avem graniţă şi cu comuna Ungra şi cu comuna Şercaia, de care aparţine Hălmeagul. Am avut o colaborare foarte bună şi o gândire unitară cu ceilalţi doi primari. DC 21 trece prin toate cele trei comune. Toate cele trei primării au depus proiecte pentru drumul respectiv, iar, în cazul în care acestea vor fi finanţate, tot drumul va fi asfaltat. Drumul s-a dovedit extraordinar de bun atunci când am avut problema cu podul de lemn luat de apele Oltului. Dacă nu ar fi existat acest drum, comuna ar fi fost efectiv blocată sau cel puţin ar fi fost blocate satele de pe malul drept al Oltului. Avem pod nou, nu mai sunt probleme acum, dar niciodată nu se ştie ce se poate întâmpla şi am zis să îl asfaltăm ca să îl avem ca alternativă. Un alt proiect se referă la extinderea reţelei de gaz. Noi în comună avem gaz doar în Comăna de Jos şi în Crihalma. Vrem să facem extindere pentru satele Ticuşu Nou şi Comăna de Sus. Deşi gazul are un preţ mare, nu ne putem baza numai pe lemne. Deocamdată avem de unda da lemne, dar e bine ca oamenii să aibă alternative”, a explicat primarul Viorel Grusea.

Viorel Grusea, primar comuna Comăna

Programul „Anghel Saligny” are ca obiectiv modernizarea comunităților locale prin realizarea de investiții în infrastructura locală, drumuri județene și locale, infrastructura de apă și canalizare, stații de epurare a apei, extinderea rețelei de distribuție a gazelor naturale.

 

(Cristina Cornilă)
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.