Medalie de aur pentru făgărășeanul Aurelian Curticăpean, la Campionatul Național de Înot Masters


  • Făgărășeanul Aurelian Curticăpean a reușit să își treacă în palmares, zilele trecute, a 22-a medalie la un Campionat Național de înot – cea de aur!

În periada 14-15 mai, la Reșița a avut loc ediția a XI-a a Campionatului Național de Înot Masters. Sportivul făgărășean Aurelian Curticăpean a reușit să urce pe cea mai înaltă treaptă a podiumului și să obțină medalia de aur la proba 100 m delfin, categoria M45-49 de ani.

,,A fost greu fără pregătire completă în apă și într-un context mai special, dar a meritat la final, când am terminat proba și mi-am întărit gândul că ,,dacă vrei, se poate!”. Am mai spus că voința este o locomotivă care te duce înainte, dar am mai aflat în peste zece ani de pregătire alături de iubitori profesioniști de înot că tehnica îți ușurează greutatea “vagoanelor”, te ajută să aluneci eficient prin apă și îți dă mai mult timp să te bucuri de drum. Tehnica e cheia și pentru aceasta am alocat peste 10 ani să o corectez și, mai ales, să o perfecționez. Cu toate acestea, învățarea în înot nu se termină niciodată și voi continua acest parcurs de cunoaștere. Sunt norocos că am întâlnit pe drum mulți profesioniști și am învățat de la ei cu fiecare ocazie, dar și mai norocos de cei dragi care mi-au fost mereu aproape. Bilanțul celor 10 ani de la debutul într-o competiție oficială de înot se măsoară în experiențe unice, mulți prieteni iubitori de înot și 22 medalii la Campionatele Naționale”, a spus profesorul Aurelian Curticăpean.

Profesorul de sport Aurelian Curticăpean a povestit că, imediat după primii 60 de metri, a simțit oboseala, dar asta l-a încăpățânat și mai tare să termine proba.

,,Am făcut 100 m delfin la ultimul concurs și, chiar dacă după 60 de m aripile au devenit grele, respirația aproape blocată, coordonarea a suferit mult și corpul îmi spunea “gata- renunță!”, am reușit să dau tot ce am avut mai bun ca să duc proba până la peretele de finish și chiar să termin cursa înaintea concurenților de categorie M45+. A fost, în primul rând, o luptă câștigată cu mine și un timp reper pe care în anul viitor cu siguranță îl voi îmbunătați. Sportul ne dă lecții importante și e bine să le primim cu deschidere pentru că trebuie să îți asculți corpul și să îți urmezi drumul într-un mod echilibrat”, a mai spus sportivul.

Aurelian Curticăpean pregătește acum Cupa Făgărașului la înt pentru copii, ediția a X-a care, spune el, va fi în bazinul semiolimpic acoperit ,,care și va face simțită prezența în comunitatea noastră în viitorul apropiat”. De asemenea, sportivul are acum ca obiectiv participarea la Campionatul European de înot Masters, care se va desfășura la Roma în perioada 28 august-3 septembrie.

(Alina ROMAN)
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.