Ministrul Sănătăţii s-a răzgândit. Nu mai închide Centrul de Permanenţă de la Victoria


Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat că va promova un act normativ pentru desfiinţarea centrelor medicale de permanenţă, considerând că, în ciuda existenţei lor, nu a scăzut numărul prezentărilor în unităţile de primiri urgenţe.

În judeţul Braşov funcţionează acum 10 centre de permanenţă autorizate de CNAS, respectiv două în Braşov (Medo şi Med-Fam Grup Astra), câte unul în Victoria, Râşnov, Predeal, Feldioara, plus alte 4 zonale, respectiv Şinca Veche – Şinca Nouă – Părău – Mândra – Cincu; Lisa – Sâmbăta de Sus – Recea – Ucea – Viştea; Hărman – Sânpetru – Bod; Jibert – Buneşti – Hoghiz.

Conform ministrului, centrele de permanenţă din localităţi nu au dus la scăderea numărului prezentărilor în urgenţă ci, din contră, la creşterea lor cu aproximativ 30 la sută.

„Făcând o analiză la nivelul ţării, numărul prezentărilor în urgenţă, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, a crescut aproximativ cu 30 la sută, ceea ce este strigător la cer, nu mă feresc să o spun, în condiţiile în care, categoric, la numărul de cazuri crescute, creşte finanţarea unităţii de primiri urgenţe, creşte şi finanţarea centrelor de permanenţă. Eficienţă zero şi atunci urmează să promovăm un proiect de act normativ în care să desfiinţăm aceste”, a declarat Sorina Pintea.

Consilierul local de la Victoria Traian Tabacu i-a scris astăzi Ministrului Sănătăţii şi i-a explicat gravitatea situaţiei în cazul în care acest centru se va închide. Sorina Pintea a răspuns, surpriză, că ,,NU DESFIINŢĂM”, făcând referire că numai în judeţele cu multe centre de permanenţă se va întâmpla acest lucru.

Se pune acum întrebarea care dintre declaraţiile sale să fie socotită viabilă?!

centru de permanenta 2

36379788_1902204663158399_1026468265729196032_n
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.