Municipiul Făgăraș va avea propriul serviciu de termoficare!


consilieriMunicipiul Făgăraș va avea propriul serviciu de termoficare1 O hotărâre în acest sens a fost votată de către aleșii locali la ultima ședință de CL din această săptămână. Consilierii au votat noua Strategie de termoficare.

Ecoterm se află în insolvență din 2012, iar la ședința de Conbsiliu prezent a fost și administratorul special al societății, Cirpain Țețu, care a explicat aleșilor în ce stadiu se află acum Ecoterm.

„Pe 9 septembrie se va discuta procedura insolvenței acestei societăți. Sunt două menționări: discutarea confirmării planului de reorganizare. Este un asemenea plan de reorganizare încă din 2017. Iar a doua notificare se referă la deschiderea procedurii de intrare în faliment, la cererea Finanțelor Publice. Deci în 9 septembrie va fi o discuție cu privire la stadiul actual al societății. În funcție de decizia instanței comunitatea să fie pregătită în condițiile în care falimentul ar putea fi declarat, după cum se menționează. Trebuie să fim pregătiți să gestionăm această activitate. Legat de strategia de termoficare, discutată și la Casa de Cultură, ea scoate în evidență necesitatea existenței acestei activități. Rămâne să vedem în 9 septembrie dacă administratorul judiciar al societății va prezenta variante de colaborare“, a declarat Ciprian Țețu.

Potrivit primarului Gheorghe Sucaciu, orice decizie se va lua în 9 septembrie, făgărășenii nu vor rămâne fără căldură în calorifere în această iarnă, iar serviciile ce vor fi prestate de noul serviciu de termoficare vor fi de bună calitate.

„Aprobarea strategiei de termoficare în municipiul Făgăraș. În următoarea perioadă va urma și o ședință extraordinară, pentru a aproba înființarea serviciului de termoficare în municipiul Făgăraș. Administratorul special ne-a și explicat că în data de 9 septembrie se va discuta în camera de Consiliu a Tribunalului Brașov dacă Ecoterm va intra în faliment la cererea Finanțelor Publice Brașov sau dacă instanța sau judecătorul aprobă planul de reorganizare. Noi trebuie să fim rpegătiți, în perioada anterioară noi am avut o dezbatere publică pe strategie. Vom avea și o dezbatere publică pe serviciu și noi vom fi pregătiți ca pe timpul iernii noi să furnizăm energie termică“, a declarat primarul Gheorghe Sucaciu.

EcotermServiciul public de alimentare cu energie termică în sistem centralizat în municipiul Făgăraş face parte din sfera serviciilor comunitare de utilităţi publice şi cuprinde totalitatea activităţilor privind producerea, mai puţin producerea energiei termice în cogenerare, transportul, distribuţia şi furnizarea energiei termice desfăşurate la nivelul municipiului Făgăraş, sub conducerea, coordonarea şi responsabilitatea autorităţilor administraţiei publice locale sau asociaţiilor de dezvoltare comunitară, după caz, în scopul asigurării energiei termice necesare încălzirii şi preparării apei calde de consum pentru populaţie, instituţii publice, obiective social-culturale şi operatori economici. Energia termică produsă şi furnizată trebuie să asigure necesarul de încălzire şi preparare apă caldă de consum ( a.c.c.) cel puţin la toţi consumatorii racordaţi: casnici, instituţii, obiective social-culturale şi agenţi economici.

La acest moment activitatea de producere transportul, distribuţia şi furnizarea energiei termice desfăşurate la nivelul municipiului Făgăraş este realizată de către SC ECOTERM SA , societate în insolvenţă din anul 2012, cu unic acţionar Consiliul Local al municipiului Făgăraş, în baza Contractului de delegare a gestiunii serviciului public de alimentare cu energie termică în sistem centralizat în Municipiul Făgăraş nr. 24049/28.10.2011. Durata contractului de delegare a gestiunii este de 10 ani începând cu data semării contractului.

STIHL
One thought on “Municipiul Făgăraș va avea propriul serviciu de termoficare!

  1. constantin ionescu

    Daca il aduceti din nou ca director general pe domnul TISCA,in 3 luni salveaza ECO-term de la faliment,el va tripla pretul gigacalorie!

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.