Nicolae Postolache a demisionat din PER: „Este o formă de protest față de politica PER de la nivel central“


Prof. Nicolae Postolache, președintele Partidului Ecologist Român din Făgărș și-a anunțat, zilele trecute, demisia din partid. Acesta a scris pe o rețea de socializare că își anunță public demisia din PER „deoarece nu accept modul în care politicieni controversați, ejectați de alte partide sunt racolați pentru a candida la alegerile parlamentare“, făcând referire la ultimele achiziții ale PER pentru alegerile parlamentare, Șerban Nicolae, Liviu Pleșoianu, foști PSD-iști.

Din respect față de cetățeni și față de principiile ecologice autentice iau această decizie. Apreciez efortul membrilor de partid de bună credință, care, din păcate, se găsesc într- o situație blamabilă din cauza unor decizii care nu le aparțin, mulțumesc ecologiștilor făgărășeni, alături de care am construit o echipă deosebită, care a demonstrat la alegerile locale ce înseamnă ecologismul autentic pe care am încercat să-l transpunem în practică. Prin acest act mi- am asumat libertatea de a mă implica netutelat politic pentru promovarea într-un spirit moral-civic a doctrinei ecologiste și voi căuta la nivel national, alături de alți cetățeni preocupați de protejarea Naturii și a mediului înconjurător, să găsim modalități concrete la nivelul societății civile sau politic pentru a promova obiectivele ecologice ale dezvoltării durabile. Voi rămâne un lider de opinie moral, echidistant și responsabil, voi lua atitudine ori de caâte ori voi constata derapaje care aduc deservicii cetățeanului și principiilor ecologice“, a scris prof. Nicolae Postolache pe

Profesorul a adăugat pentru ziarul Salut Făgăraș că este o formă de protest este o formă de protest față de politica PER de la nivel central. „Nu sunt de acord cu acest mod de a face politică, de a primi alături de noi astfel de persoane demisionare de la alte formațuni politice, în speță PSD. Tocmai din acest motiv am demisionat din PER Făgăraș. Chiar și așa, eu voi rămâne tot u ecologist și voi participa, în continuare la acțiuni ecologice. Cei voi face în continuare pe plan politic este prematur să iau acum o decizie. Cu siguranță nu am demisionat din PER ca să mă alătur altor formațiuni politice“, a declarat prof. Nicolae Postolache pentru ziarul Salut Făgăraș. Acesta a adăugat că persoana care va ocupa funcția de președinte al PER Făgăraș, funcție pe care o deținea până acum, va fi decisă la nivel de Brașov.

Prof. Nicolae Postolache a intrat în politică în 2015, iar în 2016 a candidat la funcția de primar al municipiului Făgăraș din partea PER, dar și pe listele PER ale Consiliului Județean, obținând mandat la județ. La alegerile locale din 27 septembrie 2020 PER a candidat pentru Consiliul Local Făgăraș.

Din 1999 și până în 2013, Nicolae Postolache a condus Colegiul Național ,,Doamna Stanca”, fiind directorul acestei instituții de învățământ.

(Alina ROMAN)Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.