O comisie va stabili ce facilităţi vor primi medicii din Spitalul ,,Dr. Aurel Tulbure”


La nivelul Făgăraşului se va constitui o comisie care are ca sarcină identificarea unui pachet de facilităţi pentru medicii care au venit şi care vor să vină să lucreze la Spitalul ,,Dr. Aurel Tulbure”.

Autorităţile locale şi-au propus să facă mai atrăgător ,,serviciul în Făgăraş”. Nu pentru toată lumea, căci posibilităţile financiare ar trebui să fie nelimitate, dar măcar pentru doctori, ca oraşul şi spitalul să nu mai ducă lipsa specialiştilor. Autorităţile speră să îi convingă pe medici, cu un pachet de facilităţi, să vină ca angajaţi ai spitalului local. spital

În acest sens, în şedinţa Consiliului Local de joi seara, se vor nominaliza şi vota membrii unei comisii, care au ca sarcină găsirea unor facilităţi pentru doctori. Potrivit proiectului de hotărâre, comisia cu pricina va fi alcătuită din 5 persoane: 2 consilieri locali, 1 reprezentant al spitalului, 2 reprezentanţi ai aparatului de specialitate al primarului.

De altfel, edilul Gheorghe Sucaciu şi-a mai exprimat în trecut intenţia de a acorda facilităţi medicilor, în virtutea venirii lor ca angajaţi ai spitalului din municipiul Făgăraş. Cum era de aşteptat, iniţiatorul acestui proiect este chiar primarul.

Facilităţile stabilite de comisia respectivă sunt acordate doctorilor care vin din afara judeţului Braşov sau care au măcar domiciliul la peste 50 de kilometri de Făgăraş.

Cu titlu de exemplu, pot fi considerate facilităţi: punerea la dispoziţie a unei locuinţe ori plata chiriei lunare, plata unor deplasări, stimulente de gardă, cheltuieli cu combustibilul etc.

La ora aceasta 10 medici care lucrează la spitalul din Făgăraş şi-ar dori să primească chirie, iar alţi 9 ar dori să primească contravaloarea deplasărilor şi stimulentele de gardă. În total, numai pentru medicii existenţi ar fi necesar un buget de 368.905 lei în acest an, potrivit unei adrese pe care conducerea Spitalului ,,Dr. Aurel Tulbure” a depus-o la Primăria Făgăraş.

Comisiile de specialitate prin care a trecut acest proiect, înainte de a fi discutat joi seara în plenul Legislativului, au dat aviz favorabil proiectului de hotărâre cu privire la constituirea comisiei care să stabilească pachetul de facilităţi.

Rămâne de văzut dacă pachetul lunar de facilităţi va fi stabilit doar pentru anul în curs, ţinând cont de faptul că nu se cunosc viitoarele bugete anuale ale municipiului, ori pentru o perioadă mai lungă, ca să beneficieze de el şi medicii ce se vor angaja pe viitor la Spitalul ,,Dr. Aurel Tulbure”.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.