O fetiță crezută moartă, după ce a căzut într-un pârâu la Mândra, a început să respire


La nici doi ani împliniți, o fetiță din localitatea Mândra a trecut prin miracolul ,,învierii”, după ce, căzută într-un pârâu, nu mai dădea semne de viață.

Aceasta, rămasă nesupravegehată, a căzut sâmbătă într-un pârâu din apropierea balastierei, lovindu-se la cap.

Echipajul medical care a ajuns la locul accidentului a efectuat manevre de resuscitare și a constatat că fata nu mai prezenta niciun semn de viață. Ulterior, copilul a început să respire.

Echipele de intervenție ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență Brașov au fost chemate la fața locului, după ce s-a petrecut tragedia. Familia copilei lucra în apropiere, la o stână. Victima a fost transportată la spital în stare de inconștiență.

„Am fost anunţaţi că un copil s-a înecat într-un pârâu din zona balastierei din localitatea Mândra. La faţa locului s-au deplasat un echipaj SMURD şi un echipaj cu barcă de la Detaşamentul de pompieri Făgăraş. Ulterior s-a mai deplasat şi un echipaj SMURD tip C din localitatea Braşov. Fetița a fost resuscitată de către personalul SMURD, şi a fost dusă în stare de inconştienţă la spital”, a anunțat Ciprian Sfreja, purtătorul de cuvânt al ISU Braşov.

Mai întâi, medicii au efectuat timp de o oră manevre de resuscitare pentru a o readuce pe copilă la viață. Fără speranțe, ei au fost nevoiți să constate decesul fetiței Dar în timp ce făceau asta, copilul a început să prezinte semne vitale, înregistrate de ventuzele care măsoară pulsul și tensiunea și care îi rămăseseră pe corp.

Cei de la ISU, potrivit bizbrasov.ro, au afirmat că sunt cazuri extrem de rare în care semnele vitale să reapară după o perioadă atât de lungă. Fata a ajuns în stare foarte gravă la Spitalul Județean Brașov și se află la ATI.

 

 

Foto: arhivă
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.