O nouă ședință de Consiliu Local convocată pentru astăzi, după ce proiectele de hotărâri nu au trecut de votul consilierilor


  • Nouă proiecte de hotărâri vor fi pe masa aleșilor locali astăzi, 12 decembrie, de la ora 18.00. Aceleași ca și la ședința de luni, 11 decembrie, atunci când niciun proiect nu a trecut de votul consilierilor.

Este vorba atât de rectificarea bugetului local, cât și de o nouă durată de implementare, dar și cheltuieli estimate pentru mai multe proiecte cu finanțare europeană.

Într-un mesaj postat pe o rețea de socializare, primarul Gheorghe Sucaciu vorbește de banii primiți de la Guvern, cei mai mulți din județul Brașov, pe care pe care nu îl poate folosi din cauza ,,intrigilor meschine ale unor consilieri locali”.

,,Am primit de la Guvern o sumă consistentă pentru a acoperi cheltuielile curente. Am propus o rectificare de buget pentru a distribui acești bani acolo unde este absolute necesar: plata asistenților persoanelor cu handicap, plata asistenților sociali, plata salariilor din instituțiile subordonate, plata unor cheltueli curente și nu în ultimul rând, plata aportului propriu pentru achiziția unor echipamente de ultimă generație, în cadrul unui proiect implementat la Spitalul Municipal. Așadar, avem un buget pe care nu îl putem folosi din cauza intrigilor meschine ale consilierilor locali: Cupu, Dobria, Dobre, Leabu, Gavrilă, Klein și Ludu, care blochează, de fiecare dată când au ocazia, bunul mers al activității Primăriei. Se repetă scenariul urât de anul trecut, atunci când persoanele care trebuiau să își primească salariile au avut emoții până în pragul sărbătorilor de iarnă. Eu și colegii mei inițiem proiecte pentru dezvoltarea municpiului. Le implementăm înfruntând o sumedenie de chichițe birocratice, proceduri, licitații, contestații etc. Consilierii locali de mai sus, spre satisfacția lor și în defavoarea cetățenilor, sabotează aceste proiecte pe bandă rulantă, ori de câte ori au ocazia’’, a scris primarul Gheorghe Sucaciu pe o rețea de socializare.

De asemenea, acesta mai spune că, dacă proiectele cu fonduri europene nu sunt votate, există riscul pierderii banilor europeni.

,,Dacă aceste proiecte nu sunt votate pierdem toți banii. Dacă aceste proeicte sunt votate și noi facem acele acte adiționale, pe care ni le cer autoritățile competente, noi intrăm pe exercițiul financiar 2021 – 2027, pe noile programe, pe finalizarea acestor proiecte cu bani europeni. Dacă nu se votează, proiectele se blochează și va trebui să dăm banii înapoi pe care i-am atras până acum. Fiecare proiect cu finanțare europeană a fost finalizat, până acum, aproximativ 70%’’, a spus, pentru Salut Făgăraș, edilul Făgărașului.

Proiectele de pe ordinea de zi de astăzi, 12 noiembrie:

  1. Proiect de hotărâre privind rectificarea bugetului Municipiului Făgăraş pe anul 2023.
  2. Proiect de hotărâre privind aprobarea devizului general actualizat şi a principalilor indicatori tehnico-economici actualizaţi, faza de execuţie lucrări şi aplicarea coeficienţilor de ajustare, pentru realizarea obiectivului de investiţii „Modernizare şi extindere Şcoala Gimnazială nr.7, Municipiul Făgăraş, Componenta A a proiectului „Modernizarea Şcolii Gimnaziale nr.7 şi a Reţelei de străzi urbane, în vederea creşterii calităţii vieţii în Municipiul Făgăraş” SMIS 123133.
  3. Proiect de hotărâre privind aprobarea devizului general actualizat, a principalilor indicatori tehnico-economici actualizaţi şi a valorii finale pentru obiectivul de investiţii „Reabilitare reţea de străzi urbane în Municipiul Făgăraş”- Componenta B a proiectului „Modernizarea Şcolii Gimnaziale nr.7 şi a reţelei de străzi urbane, în vederea creşterii calităţii vieţii în Municipiul Făgăraş” SMIS 123133.
  4. Proiect de hotărâre privind aprobarea noii durate de implementare şi a cheltuielilor estimate aferente finalizării proiectului cu titlul „Modernizarea Şcolii Gimnaziale nr.7 şi a reţelei de străzi urbane, în vederea creşterii calităţii vieţii în Municipiul Făgăraş” cod SMIS 123133, finanţat în cadrul Programului Operaţional Regional 2014- 2020.
  5. Proiect de hotărâre privind aprobarea documentaţiei tehnico-economice faza Proiect tehnic, a indicatorilor tehnico-economici, a valorii proiectului şi a contribuţiei proprii aferentă investiţiei „Modernizarea şi pietonizarea zonei centrale Făgăraş” – SMIS 119360
  6. Proiect de hotărâre privind aprobarea noii durate de implementare şi a cheltuielilor estimate aferente finalizării proiectului cu titlul „Modernizarea şi pietonizarea zonei centrale Făgăraş” – cod SMIS 119360, finanţat în cadrul Programului Operaţional Regional 2014-2020.
  7. Proiect de hotărâre privind aprobarea devizului general actualizat, faza execuţie de lucrări, pentru obiectivul de investiţii „Creşterea eficienţei energetice a clădirilor rezidenţiale din Municipiul Făgăraş, judeţul Braşov” – SMIS 120952.
  8. Proiect de hotărâre privind aprobarea noii durate de implementare şi a cheltuielilor estimate aferente finalizării proiectului cu titlul „Creşterea eficienţei energetice a clădirilor rezidenţiale din Municipiul Făgăraş, judeţul Braşov” cod SMIS 120952 finanţat în cadrul Programului Operaţional Regional 2014-2020.
  9. Proiect de hotărâre privind aprobarea implementării etapei a Il-a a proiectului “Reabilitarea, modernizarea şi dotarea ambulatoriului din cadrul Spitalului Municipal „Dr.Aurel Tulbure” Făgăraş” – Cod SMIS 126351.

(Alina ROMAN)
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.