O primă întâlnire în cadrul proiectului ,,Abilități cheie, noi oportunități pentru adulți”


  • La Biserica Evanghelică din Făgăraș a avut loc marți, 8 iunie, o primă întâlnire în cadrul proiectului ,,Key skills, new opportunities for adults”

Competența digitală este esențială pentru educație, viață profesională și participare activă în societate. În cazul învățământului preuniversitar, este important să înțelegem această competență și, în egală măsură, să o cultivăm. Tocmai de aceea, Asociatia Jugendzentrum Seligstadt s-a alăturat mai multor organizații din Europa în cadrul proiectului ,,Key skills, new opportunities for adults” (Abilități cheie, noi oportunități pentru adulți), iar o primă întâlnire cu partenerii acestui proiect a avut loc marți, 8 iunie, la Biserica Evanghelică din Făgăraș.

,,Scopul principal al acestui proiect este acela de a crește competențele personalului educațional care predau la adulții ce participă la acest proiect și de a face schimb de bune practici în ceea ce privește modelele de sprijin educațional ale adulților cu abilități cheie reduse. Problema abilităților cheie reduse este o problemă globală și se reflectă nu numai în munca profesională, ci și în termeni sociali mai largi. Consecințele acestui fenomen sunt prezente în aproape toate domeniile vieții. Proiectul se adresează direct angajaților – personalul din educația adulților care lucrează cu și pentru persoanele cu competențe cheie reduse. Ca urmare a dezvoltării competențelor educatorilor, precum și a altor angajați care sprijină cursanții adulți, partenerii care participă la proiect vor extinde sfera și calitatea serviciilor lor furnizate. Ca urmare a implementării proiectului, accesul și calitatea ofertei educaționale pentru adulții cu abilități cheie reduse, adică destinatarii activităților tuturor partenerilor din proiect, se vor îmbunătăți”, au declarat cei prezenți la prima întâlnire din cadrul acestui proiect.

,,Partenerul principal al acestui proiect este Polonia iar noi, ca și asociație, ne-am oferit să organizăm o primă întâlnire aici, la Făgăraș și Seliștat. Proiectul se referă la adulții defavorizați și la organizațiile care sprijină acești adulți. Noi am intrat în proiect cu Asociația din Selșitat și ne vom ocupa de adulții care sunt și educatori în cadrul Asociației noastre. De asemenea, pe viitor, ne vom întâlni în fiecare țară parteneră să vedem diferite proiecte, iar la final se va crea și o broșură cu cele mai bune practici care se vor și crea în acești doi ani, cât timp se va desfășura proiectul”, a declarat Johannes Klein, preot al Bisericii Evanghelice din Făgăraș.

Parteneri în cadrul proiectului ,,Key skills, new opportunities for adults”, cofinanțat de Uniunea Europeană prin programul Erasmus + parteneriate strategice, sunt Federacja Organizacji Socjalnych Wojewodztwa Warminsko-Mazurskiego FOSa (Polonia), USE – Universidade Sénior de Évora – Associação de aprendizagem ao Longo da vida (Portugalia), Gulbenes novada pasvaldiba (Letonia), Polregio e.V. (Germania) și Asociatia Jugendzentrum Seligstadt (România).

(Alina ROMAN)
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.