Pe râul Olt, în amonte de acumularea Voila, a fost implementat un program experimental de reținere a plutitorilor și deșeurilor prin montarea unor cilindri plutitori


PUBLICITATE

Prefectul județului Brașov, Mihai Cătălin Văsii, a prezidat marți, 17 decembrie, alături de subprefectul Ambrus Izabella Agnes, ultima ședință din acest an a Colegiului Prefectural, având pe ordinea de zi prezentarea Raportului privind verificarea stării tehnice şi funcţionale a construcţiilor hidrotehnice cu rol de apărare împotriva inundaţiilor de pe râurile interioare din judeţul Brașov.

Raportul a fost prezentat de directorul Sistemului de Gospodărire a Apelor Brașov, Mihai Uță.

Sistemul de Gospodărire a Apelor (SGA) Braşov testează în această perioadă un sistem de oprire a deşeurilor care plutesc pe râul Olt şi ajung în lacul de acumulare de la Voila. Proiectul a fost prezentat marţi, 17 decembrie, de directorul SGA, Mihai Uţă.

Mihai Uță a precizat că lucrările fac parte dintr-un program de igienizarea acestei zone, realizată în urma convenţiei dintre SGA Braşov şi Primăria Făgăraş. Totodată, reprezentantul SGA a menţionat că au fost realizate mai multe punctele critice de pe cursurile de apă, iar cu această ocazie, în zona pâraielor Tărlung şi Teliu a fost descoperită o plantă invazivă – troscot japonez – a cărei îndepărtare necesită un proces deosebit şi utilaje speciale.
Pe de altă parte, Mihai Uţă a menţionat în judeţ sunt probleme cu barierele montate pentru a îngrădi accesul vehiculelor pe diguri. „S-a constat faptul că liniile de apărare sunt continui, existând bariere care sunt înlocuite permanent datorită sustragerii, cum este, de exemplu, pârâul Cincu, precum şi panouri de atenţionare pentru interzicere circulaţie pe dig”, a explicat Uţă.
Nu în ultimul rând, reprezentantul SGA a precizat că în cursul acestui ani, amenajările pentru protecţia împotriva inundaţiilor nu au fost afectate în timpul perioadelor cu precipitaţii abundente.

PUBLICITATE




Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.