Pedalează, în septembrie, pentru proiectul favorit! BIKEATHON 2021, tot ce trebuie să știi!


  • O nouă ediție Bikeathon Țara Făgărașului, ediția a VIII-a, va avea loc în două zile, anul acesta, organiztor Fundația Comunitară Țara Făgărașului. Sâmbătă și duminică, pe 18 și 19 septembrie, bicicliștii înscriși vor pedala pentru unul din cele 9 proiecte rămase în concurs. Cursele lungi vor avea loc sâmbătă, iar cele destinate copiilor și de familie – duminică.

Cristiana Metea

Bikeathon Țara Făgărașului, ediția a VIII-a, va avea startul pe 18 septembrie și se va încheia pe 19 septembrie. Organizatorii au împărțit, astfel, cursele pe două zile, pentru a se evita aglomerația și a permite o distanță mai mare între plecările de la start ale concurenților de la diferitele categorii. Astfel, cursele lungi vor avea loc sâmbătă, 18 septembrie, începând cu ora 08.00, iar cursele copiilor și de familie vor avea loc duminică, începând cu ora 09.00.

,,Anul acesta organizăm concursul de biciclete Bikeathon Țara Făgărașului în 18 și 19 septembrie. În general, organizam concursul în luna iunie dar, din cauza pandemiei, am zis să amânăm concursul în acest an și să vedem ce situație va fi. Ne-am dat seama și că vremea este mai stabilă în septembrie. Anii trecuți a și plouat în iunie, chiar și în acest an a plouat până în ultima zi din luna iunie. E greu să se traseze traseele astfel, toți participanții veneau de pe traseele lungi plini de noroi. De obicei, Bikeathon se organiza în ultima săptămână înainte de vacanța de vară pentru școlari, în acest an, însă, am preferat să îl organizăm la o săptămână după începerea noului an școlar, se termină concediile și oamenii se întorc în zonă. Vom avea participanți și din afara Țării Făgărașului, care vin anual la Bikeathon. Iată, deci, că am ajuns la a VIII-a ediție a concursului, o ediție specială, dar nu la fel de specială ca cea de anul trecut. Anul trecut am sperat până în ultimul moment că vom organza Bikeathon, dar a fost un an foarte complicat. Am reușit să redirecționăm toți banii strânși până în luna aprilie către proiectul ,,Împreună pentru sănătate’’. Astfel, toți cei care și-au achitat taxele au fost contactați și, de comun acord, banii s-au virat către Spitalul din Făgăraș, către echipamente și tot ce avea nevoie instituția la momentul respectiv”, a declarat Cristiana Metea, directorul Fundației Comunitare Țara Făgărașului, organizatorul concursului Bikeathon.

Se iau măsuri de precauție

Întrucât și anul 2021 s-a dovedit a fi un an special, organizatorii au dorit să ia din timp toate măsurile de precauție. Participanții nu se vor întâlni așa mult în timpul evenimentului, va exista și un punct de triaj epidemiologic, se va purta mască de protecție. Mai mult, important pentru cei care vor să se înscrie și să susțină unul din proiectele din concurs este că sunt rugați să aplice doar până în 3 septembrie. ,,Încercăm să ne luăm cât mai multe măsuri de precauție, încercăm ca oamenii să nu se întâlnească prea mult, să menținem distanța necesară. Am făcut cursele lungi – cele de 70 de km, de 40 de km, de 22 de km și 4 km în scaun rulat, în prima zi de concurs. Ele se vor desfășura începând cu ora 08.00. După care va fi premierea. A doua zi, duminică, vor fi cursele copiilor în jurul Cetății, cursa de familie, cursa populară. Pentru a evita aglomrația, am decis să nu mai facem înscrieri la fața locului. Încurajăm oamenii să se înscrie până în 3 septembrie. Sunt două săptămâni înainte de Bikeathon, dar ne ajută și pe noi să fim mai liniștiți. Plus de asta, încercăm pe cât se poate, așa cum am mai spus, să nu avem aglomerație”, mai spune Cristiana Metea.

Proiecte înscrise la Bikeathon Țara Făgărașului

Pentru această ediție, juriul a validat 9 proiecte dintre care pot alege bicicliștii și donatorii la Bikeathon Țara Făgărașului 2021. Acestea sunt: Chemarea stejaruluiSusține Motivation! #SchimbăPovestea copiilor și adulților în scaune rulante din Țara FăgărașuluiClipe speciale pentru oameni specialiDotare cameră senzorială la Centrul de zi de recuperare pentru copii cu dizabilități „Sf. Nectarie” FăgărașTabere sportive și educative în naturăMini-biblioteci în fiecare salon din Pediatria FăgărașArtEcoȘura recreativă Văleni. În acest an, însă, s-au înscris mai puțini bicicliști față de edițiile anterioare. ,,Sunt mai puțini bicicliști înscriși în acest an. În 2019, de exemplu, am avut 994 de participanți. Peste 100 de oameni s-au înscris atunci și în ziua evenimentului. Anul acesta, însă, unora le-a fost teamă să se înscrie. Îi asigurăm pe toți că încercăm pe cât posibil ca totul să se desfășoare în condiții cât mai bune. De exemplu, în acest an toți participanții vor avea măști în kitul de participare. Pe traseu se va pleca cu mască, ea putând fi eliminată în primele sute de metri. Este obligatoriu ca de la start să se plece cu mască. De asemenea, toți voluntarii vor avea mască. Anul trecut, înainte de pandemie, trecusem de perioada alegerii proiectelor și am avut 18 proiecte Anul acesta s-au înscris 12 proiecte și au rămas în concurs 9 proiecte”, a mai explicat organizatorul concursului.

Kiturile de participare se vor da bicicliștilor doar cu o săptămână înainte de startul concursului. Nu uitați să completați până atunci declarația pe propria răspundere și acordul părinților pentru bicicliștii minori.

(Alina ROMAN)
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.