Pepinieră de succes. Grupa 2008 de la CSM Făgăraș, antrenată de profesorul Bogdan Dragos, locul IV pe judet


Sâmbătă, 11 iunie, a avut loc ultima etapă a competiției județene rezervate juniorilor Under 15. Fotbaliștii de la CSM Făgăraș au evoluat în deplasare pe terenul formatiei ACS Tâmpa Brașov. La finalul unui joc disputat, cu multe faze de poartă, tinerii fotbaliști făgărășeni s-au impus cu scorul de 2-0, după ce la pauză conduceau cu 1-0 si astfel termină campionatul pe un onorant loc IV, din 14 echipe care s-au înscris la startul acestei editii de campionat.

Performanța este cu atât mai mare cu cât fotbaliștii legitimati la Clubul Sportiv Municipal Făgăraș sunt cu un an mai mici decât limita maximă de vărstă. De asemenea, atacantul făgărășenilor, David Dobrea a ocupat locul II în ierarhia golgheterilor, cu 26 de goluri marcate în 24 de jocuri. CSM Făgăraș a avut, de asemenea, un golaveraj favorabil: 74 de goluri marcate și doar 34 de goluri primite.

,,A fost un campionat dificil întrucât a fost, pentru noi, primul sezon competițional când am jucat în format 11 la 11. Am reușit, la final, să ne clasăm pe un onorant loc IV, ceea ce consider că este o performanță, în condițiile în care noi am fost cu un an mai mici. Avem în echipă jucători talentați, cu potențial, care, dacă vor fi seriosi și vor avea continuitate în pregătire, pot face pasul spre marea performanță. Vreau să-i felicit pe băieți pentru atitudinea, maturitatea și ambiția de care au dat dovadă pe parcursului întregului campionat. Vreau să mulțumesc clubului CSM Făgăraș, copiilor și părintilor care ne-au susținut pe parcursul întregului campinat. Viitorul sună bine”, a declarat antrenorul echipei CSM Făgăraș, profesorul Bogdan Dragoș.

clasamentEchipele participante in competiția judeteană la Under 15 : Juniorul Brașov, FC Brașov, Brașovia I Brașov, CSM Făgăraș, Brașovia II Brașov, Juniorul II Brașov, ACS Tâmpa Brașov, ACS Kids Tâmpa Brașov, ACS Coltea Brașov, Olimpic Râșnov, ACS Vulcan, Olimpic Zărnești, AS Weidenbach Ghimbav, Inter Cristian. Inter Cristian s-a retras din campionat la finalul turului de campionat, iar rezultatele obținute în prima jumătate de campionat nu au fost luate în considerare în ierarhia finală.

Căpitanul formatiei CSM Făgăraș, în echipa judetului Brașov la Under 15
Căpitanul formatiei făgărășene, Luca Bruda, a participat în turul campionatului la selectia județeană iar în urma evoluțiilor a fost selecționat în echipa reprezentativă a județului Brașov.

,,Sezonul acesta a fost unul greu dar deopotrivă și frumos. Au fost meciuri din care am avut de învățat, meciuri în care am suferit pentru a ne atinge scopul. În cele 24 de jocuri jucate am avut parte de multe urcușuri și coborâșuri. Spre final am reușit să ne mobilizăm si să obținem locul 4, însă rezultatele puteau fi mai bune. Vom continua pregătirile pentru ca sezonul viitor să fim mult mai buni. Pot spune că sunt mândru că sunt căpitanul acestei formații”, a declarat căpitanul formatiei CSM Făgăraş, Luca Bruda.

În acest sezon, doi dintre cei mai buni fotbaliști făgărășeni din echipa de Under 15 a Clubului Sportiv Municipal Făgăraș au evoluat la FC Brașov. Nicolas Codâia și Deian Șofariu au pus umărul ca echipa FC Brașov să devină vicecampioană județeană.

Tot la FC Brașov evoluează și un alt jucător făgărășean, Dragoș Pascu. De altfel, Dragoș Pascu a înscris 21 de goluri, iar Nikolas Codâia a punctat de 11 ori pe parcursul acestui campionat. Din sezonul viitor, la CSM Făgăraș vor reveni Nokolas Codâia și Deian Șofariu.
CSM Făgăraș: Mateo Stama, Ilie Șovăială, Darius Moldovan, David Croitoru, Luca Bruda, Patrik Pop, Patric Popa, Sergio Olea, Matei Ludu, Adrian Burchea, Adrian Drăgan, David Petroșanu, Nikolas Husea, David Dobrea, Luca Bujor, Luca Sucaciu, Ștefan Maniu, Emanuel Ciubotaru, Andrei Ignat, Radu Strâmbu, David Irofte, Rareș Muntean.

Andrei Moldovan

Andrei Moldovan

Doi sportivi antrenați de profesorul Bogdan Dragoș, selectionați în Echipa Națională a României
Andrei Moldovan, jucător care evoluează pe postul de mijlocaș central și care a început fotbalul la Făgăraș, sub îndrumarea antrenorului Bogdan Dragoș, a fost selecționat anul trecut în echipa națională de juniori. Andrei, desi are doar 18 ani, evoluează în acest moment în Liga a III-a la ACS Kids Tâmpa Brașov, având evolutii apreciate.

Andrei Moldovan alături de antrenorul Bogdan Dragoș

Andrei Moldovan alături de antrenorul Bogdan Dragoș

Sebastian Fogoroș

Sebastian Fogoroș

În trecut, un alt jucător format la Făgăraș de antrenorul Bogdan Dragoș, Sebastian Fogoroș, a evoluat pentru Naționala României la Under 16, acolo unde a jucat 3 meciuri oficiale, în anul 2013. Sebastian este originar din Drăguș, iar în urmă cu 4 ani a renunțat la fotbal, dedicându-se studiului. De asemenea, Cozac Giulio, coleg la formația făgărășeană cu Andrei Moldovan este legitimat în acest moment la CFR Cluj. Giulio a plecat de la Făgăraș la Școala de fotbal Ardealul Cluj, iar în urmă cu un sezon a semnat cu CFR Cluj.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.