Permis de conducere reținut de polițiști la mai puțin de o lună de la obținere. Tânărul circula cu 207km/oră pe un drum din județul Brașov


Polițiștii din cadrul Poliției Stațiunii Râșnov au surprins cu aparatul radar un autoturism care circula cu viteza de 207 km/h pe sectorul de autostradă A3, din județul Brașov.

Acțiunea a avut loc azi, 16 mai, când polițiștii au desfășurat o activitate ce a vizat una dintre principalele cauze generatoare ale accidentelor rutiere, anume viteza peste limita legală, în cadrul căreia la ora 13:28 au identificat un autovehicul care circula cu viteza de *207 km/h* pe autostrada A3, în zona localității Râșnov. La volanul autovehiculului înregistrat de aparatul radar se afla un tânăr de 18 ani, deținător de permis de conducere de la sfârșitul lunii aprilie a.c.

În cauză, conducătorului auto i-a fost aplicată amendă, conform prevederilor legale, dar și suspendarea dreptului de a conduce pentru o perioadă de 120 de zile de la momentul identificării, ceea ce a făcut ca deplasarea autovehiculului să fie continuată de o altă persoană. Potrivit legislației rutiere, viteza maximă admisă în afara localităților pentru autovehiculele ai căror conducători auto au mai puțin de un an practică de conducere este cu 20 km/h mai mică decât viteză maximă din care face parte autovehiculul condus.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.