Peste 100 de tineri prezenți la Concursul Național „Floare de Colț“ din Victoria


 

floare de colt victoriaEdiția cu numărul 10 a Concursului Național de Educație ecologică și Informatică „Floare de Colț“, singurul de acest gen din județul Brașov, s-a derulat în perioada 13-16 iunie 2019 și a fost găzduit de Clubul Copiilor Victoria, sub patronajul Ministerului Educației Naționale și a Inspectoratului Școlar Județean Brașov. Activitatea a cuprins cinci probe de concurs pe parcursul celor patru zile: prezentare de proiecte de mediu și tradiții, probă de informatică, mâncare tradițională, dioramă de vegetație și o probă practică, ce s-a desfășurat pe Valea Sâmbetei și a avut drept obiectiv recunoașterea de plante și animale specifice zonei. La concurs au participat 118 elevi din 25 de județe care au dovedit  interes față de probele de concurs propuse spre derulare dar și entuziasm și spirit ecologic.

La fel ca și în anii anteriori concursul a atras elevi și cadre didactice dornice să se implice în activități diverse care au presupus cunoștințe teoretice, abilități practice dar și o bună condiție fizică prin derularea probei practice de pe Valea Sâmbetei. Concursul a fost caracterizat de o mare diversitate a activităților desfășurate, elevi cu valențe multiple, cadre didactice dornice de implicare și organizatori inimoși și energici.

Organizatorii concursului au reușit să asigure o bună desfășurare a activităților, dar și bune condiții de cazare și masă, prin atragerea de fonduri necesare întregului proces de organizare.

Concursul a fost finanțat de Ministerul Educației Naționale, SC. Purolite, Consiliul Local Victoria și SC Neagoe Fluoropolimeri. Coordonatori: Camelia Bertea și Simionescu Raluca.

floare de colt1Premiile obținute:

Machete – PREMIUL I – Clubul Copiilor Lugoș;

Proiecte mediu liceu – PREMIUL I – Clubul Copiilor Fălticeni;

Proiecte, tradiții – PREMIUL I – Clubul Copiilor Victoria prin Mardan Raluca și Tăbăcaru Georgiana.

Liceu:

Informatică – PREMIUL I – Clubul Copiilor Sebeș;

Preparate tradiționale – PREMIUL I – Clubul Copiilor Victoria;

Gimnaziu:

Informatică – PREMIUL I – Palatul Copiilor București.

Aplicația practică – PREMIUL I – Palatul Copiilor București, LOCUL II – Clubul Copiilor Sângeorz Băi, LOCUL III – Palatul Copiilor Iași

floare de colt

floare de colt2

floare de colt3

floare de colt5

floare de colt6
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.