Pod nou din beton, cu perioadă de exploatare de 5 decenii, între Şercaia şi Hălmeag


Cristinel Paltin, primar Şercaia

Cristinel Paltin, primar Şercaia

Între Şercaia şi Hălmeag, peste râul Olt, va fi construit un pod nou. Expertiza tehnică a arătat că actualul pod de lemn, vechi din anii ’70, nu mai suportă o altă tranşă de reparaţii, astfel că unul nou îi va lua locul.

,,De când sunt eu primar, am intervenit în două reprize la consolidarea acestui pod, însă nu mai poate fi vorba de reparaţii acum, ci de înlocuire. Atâtea valuri de viituri câte au trecut peste el, plus vechimea acestuia au făcut ca acest obiectiv să intre în atenţia Consiliului Judeţean Braşov. Contractul de finanţare s-a semnat la Ministerul Dezvoltării, în cadrul Programului Naţional de Dezvoltare Locală – Pilonul II, constructorul a fost desemnat în urma licitaţiei, documentaţia este completă din câte ştiu eu, aşa că mai urmează ca firma desemnată câştigătoare să solicite când consideră, probabil în această primăvară, eliberarea ordinului de începere a lucrărilor, ordin care va fi dat de către preşedintele CJ. Acest pod deserveşte o mare zonă, nu numai pe locuitorii Hălmeagului. Din Hălmeag se poate ajunge, de exemplu, în Crihalma, în Felmer”, a declarat primarul comunei Şercaia, Cristinel Paltin.

Noul pod va fi construit din beton, va avea o lungime de peste 90 de metri şi o perioadă de exploatare de minim 5 decenii.

podul dintre Hălmeag şi Şercaia

podul dintre Hălmeag şi Şercaia

Finanţarea obţinută anul trecut de Consiliul Judeţean Braşov pentru construcţia noului pod este de de 6.363.000 lei, în timp ce contribuția autorității județene va fi de 955.000 de lei.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.