Pompier din tată-n fiu. Povestea lui Traian și Cristian Poparad, de la Detașamentul de Pompieri Făgăraș


  • Traian și Cristian Poparad au fost, până de curând, nu doar tată și fiu, ci și colegi de nădejde și parteneri de încredere în misiunile în care contează fiecare secundă în lupta pentru viaţă.
  • Fiul a învăţat tot ce ştie de la tatăl său, şi acum activează ca și pompier chiar la Detașamentul de Pompieri Făgăraș, unitatea unde și tatăl lui și-a desfășurat activitatea timp de 18 ani.

După aproape două decenii petrecute în familia pompierilor făgărășeni, Traian a decis să treacă în rezervă şi a declarat cu mândrie că fiul său i-a călcat pe urme. A povestit colegilor, zilele trecute, cu lacrimi în ochi, despre intervenţiile la care au participat împreună și despre momentele în care și-a văzut fiul la fel de curajos și devotat meseriei, precum a fost și el în toți acești ani.

Consideră că a reprezentat un model pentru băiatul lui, și a mărturisit că vocația lui pentru frumoasa armă a pompierilor i-a insuflat și fiului său dragostea pentru una dintre cele mai nobile meserii, cea de pompier salvator.

Fiul său, Cristian, are 25 de ani şi o dorinţă acerbă de a-i călca pe urme tatălui său. Cum era şi firesc, copilăria şi-a petrecut-o printre maşinile de pompieri, ştiind, încă de mic, denumirile autospecialelor de intervenţie şi specificul fiecăreia. Visul lui a fost să participe la intervenţii alături de tatăl lui, vis pe care au reușit să îl împlinească împreună.

Tatăl meu este eroul meu! Atunci când eram mic, eram fascinat când îmi povestea cum acţionează pompierii, cum luptă în fiecare secundă să-şi salveze semenii. Am ştiut, atunci, că asta voi face şi eu”, a afirmat tânărul pompier.

Cristian a mai recunoscut că și bunicul lui a fost pompier timp de 25 de ani în cadrul combinatului chimic.

După ceremonialul restrâns de pe platoul unității, în care locotenent-colonel Nan Radu, comandant al Detașamentului de Pompieri Făgăraș, i-a mulțumit pentru curajul și devotamentul dovedit în întreaga activitate și i-a înmânat o diplomă în care îi sunt adresate sincere felicitări din partea comenzii Inspectoratului, proaspătul pensionar a spus că, odată cu trecerea în rezervă, dragostea pentru armă rămâne aceeași, și că a sosit momentul inversării rolurilor.

,,Se spune că meseria este brățară de aur, iar când aceasta se transmite din generație în generație, este cu atât mai valoroasă. Îi mulțumim domnului plutonier adjutant șef (R) Poparad Traian pentru întreaga activitate, pentru curajul și devotamentul de care a dat dovadă în întreaga carieră militară, iau fiului său, Cristian, îi urăm mult succes pe drumul pe care a pornit spre meseria de salvator!”, au spus reprezentanții ISU Brașov.

Înainte de încadrarea fiului său, ii povestea cu emoție acestuia despre misiunile care i-au fost încredințate, însă acum e rândul lui să își aștepte băiatul acasă după tura de serviciu, nerăbdător să afle despre intervenţiile încheiate cu succes din ziua respectivă.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.