Populaţia de zimbri din Munţii Făăgraş creşte cu 12 exemplare


Populaţia de zimbri din pădurile României renaşte treptat. Încă 12 exemplare aduse din Suedia, Germania şi Slovacia vor popula Munţii Făgăraş.

Animalele, care fac parte dintr-un proiect al Fundaţiei Conservation Carpathia, au fost aduse în noul ţarc de carantină, în luna noiembrie a anului trecut.

Zimbrii vor fi eliberaţi în această primăvară în apropierea comunei Nucşoara, din judeţul Argeş.

Astfel, populaţia totală din Munţii Făgăraş va ajunge la 58 de exemplare, urmând să crească până la 75 de zimbri în 2024.

 

 

Fundația Conservation Carpathia lansează în acest fel al treilea punct de reintroducere a zimbrilor în Munții Făgăraș, la Dobroneagu, în apropierea comunei Nucșoara, jud. Argeș, de unde 12 zimbri vor fi eliberați, în această primăvară. Lansat în 2019, programul de repopulare a Munților Făgăraș cu zimbri, mai cuprinde alte două puncte de reintroducere a zimbrilor: Bunea, aflat pe raza comunei Rucăr, și Lerești. Zonele de reintroducere și de eliberare a zimbrilor sunt situate la distanță de localități, sunt atent studiate, astfel încât specia să aibă condiții optime de trai și de hrană.

Considerat drept cel mai mare mamifer de uscat din Europa, zimbrul (Bison bonasus) este un animal erbivor, cu dieta foarte variată, ocupându-și până la 80% din zi pentru a se hrăni. Astfel, zimbrii au un rol important în conservarea biodiversității, susținând un echilibru între ecosistemele forestiere și de pajiști, poienile şi pădurile fiind menţinute prin păşunatul acestora.

 




Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.