Prima amendă dată vreodată în orașul Victoria, 2.500 de lei, pentru un imobil aflat în stare avansată de degradare


  • Un pas spre normalitate, spune primarul orașului Victoria, Camelia Bertea!

Prima amendă dată vreodată în orașul Victoria, de 2.500 de lei, a fost pentru un imobil aflat în stare avansată de degradare. Imobilul se află pe strada Oltului, la nr 44 și a devenit un adevărat focar de infecție, proprietarul acestuia, o persoană fizică din Oradea, a lăsat de izbeliște clădirea pe care a achiziționat-o în 2018.

Potrivit primarului Victoria, Camelia Bertea, proprietarul a avut intenții bune cu această clădire, dorind să acceseze fonduri prin start-up, însă nu a reușit să obțină finanțarea, așa că a renunțat la acest imobil.

,,Am emis și prima amendă dată vreodată în orașul Victoria, nr. 000 4 din 17.02 2021, prin regulamentul de bună gospodărire aprobat prin HCL 161/2015, în valoare de 2500 de lei, pentru neîntretinerea si starea de degradare avansată a imobilului de pe str. Oltului nr. 44. Sperăm ca proprietara imobilului să ia măsuri, pentru a nu fi nevoiți să continuăm cu astfel de demersuri. De asemenea, vă anunțăm că plafonul acestor amenzi este conform hotărârilor Consiliului Local din 2015, urmând ca acestea să fie reanalizate si actualizate cât de curând”, a declarat primarul Camelia Bertea.

Camelia Bertea, primar orașul Victoria

Aceasta a mai spus că acest imobil a fost scos spre executare silită și că la licitație ar dori să se înscrie și Primăria Victoria. ,,Clădirea a fost scoasă la executare silită la suma de 100.000 de RON. La prima strigare nu s-a prezentat nimeni. La a doua licitație, când prețul va scădea cu 25% nu ne vom înscrie, să dăm șansa unui investitor. Dacă nici de această dată nu se va prezenta nimeni, la a treia licitația, când prețul va scădea la jumătate vrem să ne înscriem și noi, să o cumpărăm. Este un adevărat focar de infecție, a devenit groapa de gunoi a orașului și nu mai putem lăsa clădirea în paragină. Avem două variante, în urma unei expertize tehnice vom constata dacă o vom putea renova și să facem locuințe, pentru că avem o cerere foarte mare și locuințe foarte puține. Dacă nu o putem renova, o vom demola”, a mai declarat primarul Camelia Bertea.

Clădirea a fost cumpărată în 2018 de o persoană fizică din Oradea cu suma de 100.000 de lei de la o altă firmă care a intrat în faliment. Inițial, proprietarii au dorit să o renoveze, astfel au dorit să acceseze fonduri prin Start-Up. Întrucât nu au reușit să obțină fonduri, au lăsat-o în paragină.

(Alina ROMAN)
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.