Primăria comunei Hârseni preia cererile petru acordarea ajutorului de încălzire


Din 10 octombrie și până la finalul lunii octombrie, Primăria Hârseni preia cererile și declarațiile pe proprie răspundere, însoțite de actele doveditoare, pentru acordarea ajutorului de încălzire a locuinței cu gaze naturale, combustibili și petrolieri, conform OUG nr 70/2011, pentru perioada sezonului rece – 1 noiembrie 2021 – 31 martie 2022.

Pot beneficia de acest drept familiile sau persoanele singure, cu domiciliul sau reședința în comuna Hârseni, care realizează venituri nete lunare pe membru de familie de până la 1386 lei, iar pentru persoana sigură 2053 de lei.

Daniel Dâmboiu – primar Hârseni

,,Așteptăm cetățenii care se încadrează în aceste venituri lunare la sediul Primăriei Hârseni până în 30 octombrie inclusiv. Colegele mele de la Compartimentul de Asistență Socială vor îndruma cetățenii, le vor spune ce acte vor trebui aduse. Programul este de luni până vineri, între orele 09.00 și 13.00”, a declarat primaurl comunei Hârseni, Daniel Dâmboiu.

Componența familiei se dovedește cu următoarele acte, anume: cerere și declarație pe propria răsoundere pentru acordarea ajutorului pentru încălzirea locuinței – formulare tip. Acestea sunt puse la dizposiție de către Primăria Hârseni. De asemenea, copie după actele de identitate pentru toți membrii fmailiei, care au același domiciliu sau reedințp la adresa la care se solicită ajutorul sau locuiesc și se gospodăresc împreună. Certificate de naștere pentru copiii minori sub 14 ani și certificatul de căsătorie, după cază, hotărârea de divorț.

Veniturile de dovedesc cu următoarele acte, după caz: adeverință de saariu cu venitul net, inclusiv valoarea bonurilor de masă; cupoane de pensii; cupoane de șomaj; cupoane indemnizații lunare pentru persoanele cu handicap, inclusiv bugetul complementar; cupon alocații pentru minorii dați în plasament familial sau încredințați spre creștere și educare; cupon indemnizații pentru creșterea copilului; cupon pensie alimentară; acte doveditoare ale veniturilor provenite din închirieri, dobânzi, dividente, părți sociale, rentă/subvenție agricolă, etc; adeverințe FISC (ANAF) Făgăraș pentru toți membrii adulți, indiferent de venitul obținut; adeverință Registru Agricol și Compartimentul Taxe și Impozite – Primăria Hârseni; pentru ajutorul de încălzire a locuinței cu gaze naturale – factură de plată din luna anterioară.

Familiile și persoanele singure, care au în proprietate cel puțin unui din bunurile cuprinse în Anexa4 la Normele de aplicare a Legii nr. 416/2001, cu modificările și completările ulterioare, nu beneficiază de ajutor pentru încălzirea locuinței.

Dacă, în urma anchetelor sociale se constată că titularul nu a declarat componența familiei, veniturile membrilor acesteia și bunurile deținute, sumele plătit necuvenit se vor recupera, în condițiile legii.

Neîndeplinirea obțigației titularului de a menționa corect componența familiei, membrilor acesteia, precum și bunurile mobile și imobile deținute, așa cum acestea sunt trecute în formularele tip, consttuie contravenție și se sancționează cu amendă de la 200 la 1.000 de lei.

Program preluare cereri la primăria Hârseni: LUNI – VINERI, între orele 09.00 – 13.00.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.