Primăria Făgăraş a acordat anul acesta stimulente pentru 75 de nou-născuţi


În cele 11 luni care au trecut din anul 2019, Primăria Făgăraş a acordat bani pentru 75 de naşteri. Până în acest an, stimulentele financiare acordate pentru nou-născuţi nu au existat la Făgăraş.

În luna ianuarie 2019 Legislativul făgărăşean a votat o hotărâre de consiliu, la propunerea primarului Gheorghe Sucaciu, care prevedea acordarea unui stimulent financiar pentru părinţii din oraşul nostru, în cuantum de 1.500 de lei.

Aceşti bani se dau părinţilor (părintelui) care locuiesc în municipiul Făgăraş, cu condiţia ca naşterea să fi avut loc doar pe raza judeţului Braşov.

Dosarele pentru primirea banilor se depun la Direcţia de Asistenţă Socială Făgăraş.

Angajaţii instituţiei susţin că până la această oră au fost acceptate la plată 75 de dosare, care au îndeplinit condiţiile impuse prin hotărârea de consiliu.

Conform acestei hotărâri de cinsiliu, adoptate în ianuarie 2019, beneficiarul stimulentului trebuie să aibă un bun impozabil declarat la Taxe şi Impozite (teren, clădire, maşină etc.) şi să nu înregistreze niciun leu datorie la bugetul Făgăraşului. De asemenea, trebuie să prezinte o adeverinţă de la locul de muncă, din care să rezulte că a avut venituri în ultimele 12 luni din ultimii 2 ani.

Iată ce trebuie să conţină dosarul pentru stimulent:

  • Cerere tipizată
  • Actul de identitate al unuia dintre părinţi (original şi copie)
  • Certificatul de naştere al copilului (original şi copie)
  • Biletul de ieşire din spital/certificatul medical constatator al naşterii emis de către unitatea sanitară
  • Adeverinţă de la locul de muncă al solicitantului din care să reiasă că a realizat venituri în ultimele 12 luni din ultimii 2 ani
  • Certificat fiscal emis de Serviciul de Venituri Bugetare pentru părintele deponent, din care să reiasă că soliictantul nu are datorii neeşalonate către bugetul local
  • Extras de cont pentru efectuarea viramentului bancar.Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.