Primăria Sâmbăta a refăcut un pod de care depindeau 8 pensiuni şi o casă de locuit


pod Sambata 1În zona turistică Sâmbăta de Sus s-a refăcut un pod afectat de inundaţiile din această vară. Localnicii îl cunosc sub numele de ,,podul de la tabără”, pentru că se află în apropierea fostei tabere de copii. După ultimele inundaţii, administratorii de pensiuni şi proprietarii de locuinţe private au început să se teamă că podul nu va mai ţine mult şi nu vor putea depăşi iarna.

,,În două săptămâni am terminat refacerea acestui pod. Era şubred, avea o fundaţie de lemn şi a fost afectat de inundaţii. Fundaţia a fost refăcută de data aceasta din ciment, la fel ca toată partea carosabilă. Costul lucrării, de 60.000 de lei, a fost suportat din bugetul local. În zonă, cel puţin 8 pensiuni şi o casă de locuit depindeau de acest pod care traversează râul Sâmbăta”, a declarat Vasile Andreaş, primarul comunei Sâmbăta de Sus.pod Sambata 2

Ultimele inundaţii, de la sfârşitul lunii iunie, au produs ceva stricăciuni la nivelul comunei. Multe din ele însă s-au resimţit la proprietăţile private, în sensul că au fost inundate mai multe gospodării, în special cele de pe străzile din sat pe care curgeau pâraie. De asemenea, şi starea drumurilor s-a deteriorat după ce apele şi-au ieşit din matcă şi au măturat la propriu străzile care nu erau asfaltate.

Însă inundaţiile din 2018 nu s-au comparat nicio clipă cu cele din anul 2007. Atunci comuna Sâmbăta de Sus a fost cel mai grav afectată. Râul Sâmbăta din zona turistică a afectat poduri, drumuri, construcţii şi a luat în apele sale învolburate toate maşinile care erau parcate pe malul său.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.