Primele cadre medicale din Făgăraș au fost vaccinate astăzi


  • Vaccinarea anti COVID a început, de astăzi, și la Spitalul din Făgăraș.

Primele cadre medicale, medici și asistente, au vost vaccinate, după cum afirmă managerul instituției spitalicești, dr. Mihaela Pandrea. Potrivit acesteia, cadrele medicale vaccinate nu au avut nicio reacția adversă.

Am primit duminică noaptea primele doze de vaccin anti Covid, 27 de doze x5. În prima etapă vor fi vaccinați medicii, asistentele, infirmierele din municipiu, iar apoi va veni și rândul populației. În acest sens va fi deschis încă un centru de vaccinare la Făgăraș în perioada următoare“, a declarat dr. Mihaela Pandrea, managerul Spitalului „Dr. Aurel Tulbure“ din Făgăraș.

Aceasta a mai declarat că, până la această oră, au fost vaccinaţi cei care fac parte din personalul de la Secția de Infecțioase și personalul de la ATI, toți fără probleme. „Am avut puține emoții, recunosc, dar totul s-a desfășurat foarte bine, nimeni nu a avut nicio reacție adversă“, spune aceasta. Medicul Mihaela Pandrea mai spune că se va vaccina și ea, atunci când îi va veni rândul. „A fost făcută o listă cu personalul medical din spital și, în baza listei, vom fi vaccinați cu toții. Bineînțeles că mă voi vaccina și eu, dar doar atunci când îmi va veni rândul. Pacienții din spital nu vor fi, însă vaccinați. La fel ca și pentru populație, ei vor fi vaccinați în alt centru de vaccinare din Făgăraș, pentru că o astfel de locație se va deschide în oraș în perioada următoare“, a mai specificat aceasta.

Medicii și specialiștii dau asigurări că vaccinul este sigur și că reprezintă modalitatea de a ajunge la o viața normală, însă și că este o decizie personală.

(Alina ROMAN)


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.