Proiectul „SOS, Educația copiilor romi“, la final


Timp de o lună, Asociația Romilor din Făgăraș a implementat proiectul SOS, Educația copiilor romi. Proiect în care 92 de copii de etnie romă de la Grădinița Pinochio din cartierul Combinat au beneficiat de multe facilități. Au primit rechizite, au primit materiale igienico-sanitare. S-au jucat la un loc de joacă din Făgăraș, au participat la activități extrașcolare, s-au distrat. Dar au și vizitat Muzeul Țării Făgărașului „Valer Literat“.

În cadrul acestui proiect reprezentanții Asociațiai Romilor și-au propus să promoveze mai multe acțiuni menite să combată fenomenul de discriminare din sistemele publice de învățământ și sănătate, la care sunt supuse grupurile vulnerabile din municipiul Făgăraș.  La toate aceste activități au participat și cadrele didactice ale instituției de învățământ, care s-au arătat încântate de tot sprijinul venit din partea Asociației Romilor.

Iată că proiectul „SOS, educația copiilor romi, a ajuns la final. Activitati realizate în cadrul acestui proiect au fost donarea de rechizite școlare și materiale igienico-sanitare. Mulțumim pe această cale doamnei manager Diana Gribincea Popa pentru găzduire la Casa de Cultură. De asemenea, micuții au beneficiat de activități recreative într-un spațiu de joacă din Făgăraș. Preșcolarii au avut parte și de o activitate culturală, organizată în cadrul Muzeului Țării Făgărașului „Valer Literat”, multumim doamnei director pentru sprijin. Toate acestea au fost gândite și implementate pentru cei 86 de preșcolari din cadrul Grădiniței Pinochio din cartierul Combinat și le mulțumim cadrelor didactice pentru implicare“, ne-a declarat Ionuț Androne, coordonator al proiectului.
Proiectul a fost cofinantat de Primaria Fagaras si Asociatia Romilor din Fagaras.

Proiectul „SOS, educația copiilor romi“ a fost implementat de Asociatia Romilor din Fagaras in cadrul Programului municipal pentru finanţarea nerambursabilă din bugetul propriu al UAT Făgăraș a programelor, proiectelor şi acţiunilor pentru tineret pe anul 2019.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.