Puiul de urs lovit de o mașină în apropiere de Bunești, pe DN13, a murit


Puiul de urs ce a agonizat o noapte întreagă pe marginea drumului, după ce a fost lovit de o mașină și abandonat, a murit, au anunțat reprezentanții Asociației Milioane de Prieteni, asociație ce l-a preluat pentru a-l îngriji.

,,Pe un pat cald de paie, în liniștea nopșii, sub efectul calmantelor pentru durere, ursulețul lovit de mașină în weekend pe DN 13, în apropierea localității Bunești, s-a stins! Din păcate, în ciuda tuturor eforturilor echipei medicale (i s-au făcut investigații, inclusiv radiografii), leziunile sale au fost prea grave și trupul slăbit a cedat. Singura mângâiere vine din faptul că de duminică, de când a ajuns la Sanctuarul Libearty, ursul nu a mai suferit, urmare a administrării de analgezice”, au scris reprezentanții Asociației Milioane de Prieteni pe facebook.

Readucem aminte că, în noaptea de sâmbătă spre duminică (22 spre 23 octombrie), a avut loc un accident mai puțin obișnuit. Un urs care a pătruns pe carosabil a fost lovit de o mașină, însă șoferul nu a anunțat cele întâmplate, așa că animalul sălbatic a fost găsit de abia dimineața, pe marginea drumului, în agonie, nemaiputându-se deplasa. Ursul a fost atunci preluat de Asociația Milioane de Prieteni și dus la sanctuarul din Zărnești.

(Alina ROMAN)
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.