Rămânem în starea de alertă până în15 august


Guvernul prelungeşte starea de alertă în România cu încă 30 de zile, decizia urmând a se lua miercuri în şedinţa de guvern, potrivit unor surse guvernamentale. De această dată, nu va mai fi vorba şi de relaxări. Măsura este luată în contextul în care numărul de cazuri de coronavirus a crescut în ultima perioadă.

Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, a făcut declarații marți seara la ieșirea de la discuțiile din Senat. Ministrul a declarat că va exista starea de alertă pentru următoarele 30 de zile, iar asimptomaticii vor fi internați timp de 24 de ore. De altfel, ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat, marţi, că se impune prelungirea stării de alertă, menţionând că de la 15 iulie nu vor fi impuse restricţii, dar nici nu vor fi măsuri de relaxare. „Se impune prelungirea stării de alertă. Noi avem şi o evaluare făcută cu care vom merge ca şi propunere în CNSU, la premierul Ludovic Orban şi la preşedinte“, a afirmat Tătaru, la Parlament, citat de bzb.ro. Întrebat dacă de la 15 iulie vor fi impuse noi restricţii, Tătaru a spus: „Să nu vorbim de restricţii, dar să nu ne gândim nici la relaxări“.

Starea de alertă expiră pe 16 iulie, iar noua perioadă ar fi 17 iulie – 15 august *Sfânta Mărie). Prelungirea stării de alertă se ia prin hotărâre de guvern asupra căreia Parlamentul nu poate să-şi mai dea acordul sau să o modifice.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.