RAR trimite de azi documentele mașinii prin curier


Registrul Auto Român a transmis că toate cărţile de identitate ale autovehiculelor pot fi trimise proprietarilor prin curier. Serviciul „CIV prin curier”, prin intermediul căruia persoanele vor putea cere ca documentele să fie aduse acasă, este disponibil începând de luni, 18 iulie 2022.

„Clienţii vor putea menţiona pe cererea de activitate pe care o completează la sediul RAR faptul că doresc primirea CIV prin curier şi vor scana cu un telefon mobil un cod QR care permite accesarea directă a linkului pentru înregistrarea solicitării. Aceste facilităţi vor fi disponibile la intrarea în fiecare reprezentanţă RAR din ţară”, se arată în comunicatul RAR.

Noul seviciu a fost conceput în special pentru clienţii care nu au domiciliul în oraşele reşedinţă de județ și care trebuie să facă mari sacrificii pentru ridica de la sediile Registrului cartea de identitate a vehiculului. Se dorește și ca proprietarii să nu mai fie nevoiți să aștepte, menţionează oficialii RAR.

Potrivit directorului general RAR, Alina Niţă, cartea de identitate a vehiculului va fi primită de proprietar în maximum 3 zile lucrătoare, termen care poate fi prelungit doar în situaţia excepţională în care emiterea documentului este condiţionată de răspunsul altor entităţi externe. RAR nu cere bani pe acest serviciu, ci doar doar taxa de curierat la primirea documentelor.

Oficialii RAR au mai precizat că rămâne deschisă și opțiunea de ridicare personală a cărţii de identitate a vehiculului.

Vrei să cumperi o mașină? O poți verifica întâi la RAR

Registrul Auto Român a anunţat și că va lansa RAR eXpert, serviciu care le va da șansa șoferilor să verifice orice mașină pe care vor să o achiziționeze.

„Două din zece mașini care se prezintă la Registrul Auto Român au probleme de identificare. De la cele mai simple, cum ar fi serii de motor ilizibile, lipsa codului de motor sau lipsa plăcuţei producătorului, până la cele mai grave precum modificarea seriei de caroserie/şasiu. O parte dintre aceste deficienţe reprezintă motive întemeiate de a refuza să achiziţionaţi un autovehicul utilizat. Neconformităţile legate de elementele de identificare pot determina respingerea definitivă a maşinii la RAR şi blocarea acesteia, de regulă fără posibilitatea readmiterii în circulaţie”, informează RAR.

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.