Restricții în Șercaia și în alte 6 localități din județ, din cauza creșterii incidenței COVID 19


Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Braşov a adoptat în 10 ianuarie Hotărârea nr. 4/2022, prin care a constatat creşterea incidenţei cumulate a cazurilor de infectare cu virusul SARS-CoV-2 în unităţile administrativ-teritoriale Şercaia, Bran, Predeal, Fundata, Hărman, Codlea şi Prejmer, urmând ca în aceste localităţi să se aplice regulile corespunzătoare ratelor de infectare pentru o perioadă de 14 zile, respectiv 11 – 24 ianuarie. Conform hotărârii CJSU Braşov, „Comitetele Locale pentru Situaţii de Urgenţă din unităţile administrativ-teritoriale Şercaia, Bran, Predeal, Fundata, Hărman, Codlea şi Prejmer vor proceda cu celeritate la informarea persoanelor fizice/juridice, autorităţilor şi instituţiilor publice cu privire la măsurile dispuse pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, atât prin mass-media, cât şi prin afişaj în locuri publice”.
Principalele condiţionări sunt legate de accesul în restaurante (50% din capacitate până la 3 la mie, 30% – peste acest prag) şi unităţi precum săli de joc, locuri de joacă, săli de sport, muzee, cinema etc (50% din capacitate – până la 1 la mie şi 30% – peste acest prag).
Indiferent de incidenţă, aceste unităţi se închid la ora 22.00.
Totodată, în localităţile cu incidenţă peste 3 la mie, trec în online şcolile care nu au peste 60% din personal angajat.

Şercaia: de la 1,42 la 5,71
Conform hotărârii CJSU, în comuna Şercaia incidenţa cumulată a crescut în 10 ianuarie la valoarea de 5,71 cazuri 1.000 de locuitori (17 cazuri active din 2.979 de locuitori), asta după ce în 7 ianuarie, incidenţa era de 1,42 cazuri la mie.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.