Rezultatele la Bacalaureat vor fi publicate luni, 5 iulie, până la ora 12:00, pe edu.ro


Rezultatele la Bacalaureat 2021 vor fi publicate luni, 5 iulie, până la ora 12:00, pe edu.ro. Începând cu ora 12:00 și până la ora 18:00, candidații nemulțumiți de note pot depune contestații inclusiv prin mijloace electronice.

Rezultatele la Bacalaureat 2021 sunt publicate în format anonimizat. Asta înseamnă că pe pagina online dedicată apar coduri în dreptul cărora vor fi afișate notele și mediile. Fiecare candidat a primit anterior afișării rezultatelor codul specific.

După afișarea rezultatelor din data de 5 iulie, începând cu ora 12:00 și până la ora 18:00, se pot depune contestațiile. Acestea fie sunt depuse personal la unitatea unde a fost susținut examenul, fie se transmite prin email, la adresa special pusă la dispoziție în acest scop, în același interval de timp.

„În această situație, candidații completează, semnează și depun/transmit prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora”, a precizat Ministerul Educației.

În perioada 6-9 iulie sunt rezolvate contestațiile, iar rezultatele finale la Bacalaureat 2021 vor fi afișate pe data de 9 iulie.

Calendar Bac 2021, sesiunea august – septembrie

Candidații care nu au obținut media de trecere la prima sesiune de Bacalaureat se pot înscrie la cea de-a doua sesiune.

  • 19 – 26 iulie 2021 Înscrierea candidaților la a doua sesiune de examen
  • 16 august 2021 Limba și literatura română – proba scrisă
  • 17 august 2021 Proba obligatorie a profilului – proba scrisă
  • 18 august 2021 Proba la alegere a profilului și specializării – proba scrisă
  • 19 august 2021 Limba și literatura maternă – proba scrisă
  • 23-24 august 2021 Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română – proba A (proba va fi echivalată, nu se susține)
  • 25 august 2021 Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă – proba B (proba va fi echivalată, nu se susține)
  • 26 – 27 august 2021 Evaluarea competențelor digitale – proba D (proba va fi echivalată, nu se susține)
  • 30 – 31 august 2021 Evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională – proba C (proba va fi echivalată, nu se susține)

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.