Pentru că avem multe de spus!

.

Rezultatele repartizării computerizate la liceele din Făgăraș. Cele mai mari medii


  • Ministerul Educaţiei și Cercetării a publicat vineri, 10 iulie, pe site-ul admitere.edu.ro, rezultatele repartizării computerizate în învăţământul liceal de stat a absolvenţilor clasei a VIII-a. 

Colegiul Național „Radu Negru“

Cea mai mare medie cu care s-a intrat la un liceu din Făgăraș a fost 9,99 – la Colegiul Național „Radu Negru“. Tot aici, cea mai mică medie de intrare a fost 8,05. Din toamna acestui an, Colegiul Național „Radu Negru“ a pus la dispoziția propaspeților absolvenți două clase de matematică – informatică- – intensiv engleză, o clasă matematică – informatică – intensiv informatică, o clasă științele naturii și o clasă științe sociale.

Colegiul Național „Doamna Stanca“

La Colegiul Național „Doamna Stanca“, ce mai mare medie în urma repartizării computerizate a fost 9,01, iar cea mai mică 7,40. La acest Colegiu, din toamna acestui an, vor fi alcătuite trei clase pentru viitorii boboci de clasa a IX-a. Astfel, două clase la profilul Real – științele naturii intensiv engleză și științele naturii intensiv germană. Iar la profilul Uman se va alcătui o clasă – științele sociale intensiv engleză.

Liceul Teologic Ortodox „Sf. Constantin Brâncoveanu“

La Liceul Teologic Ortodox „Sf. Constantin Brâncoveanu“ absolvenții clasei a VIII-a au avut de trecut probele de aptitudini, iar în urma acestor rezultate au aflat dacă vor studia aici pentru viitorii 4 ani. Cea mai mare medie cu care s-a intrat la acest liceu, la secția de Teologie a fost 9,23, iar la secția de Pedagogie – 8,64. „Noi, ca și liceu vocațional, am organizat probele de aptitudini încă de la începutul lunii iunie, astfel elevii noștri nu au mai participat la prima etapă a repartizării computerizate. Pentru toamna acestui an vom avea o clasă la profilul Teologie și o clasă la profilul Pedagogie. Cea mai mare medie de intrare a fost de 9,23. Și ne mândrim cu acest lucru, dar și cu mediile obținute de elevii noștri la examenul de Bacalaureat din acest an. Educația copiilor se face în timp, iar rezultatele se văd abia la final sau chiar peste ani de zile. Este o mare bucurie că în acest an, a doua medie din oraș, la Bacalaureat, este al unui elev de la Liceul Teologic Ortodox, 9,63. Ne mai mândrim și cu trei note de 10 la istorie. Este o bună alternativă de educație, mai ales că liceul nostru insistă foarte mult pe valori și pe principii, pe educația morală și spirituală. Iar rezultatele reflectă atât eforturile copiilor, cât și ale profesorilor și părinților. Mai ales într-o asemenea perioadă tulbure pe care o traversăm, pe care nu ne-am fi dorit-o niciodată. Clar, va avea repercursiuni asupra acestei generații“, a declarat prof. Codrina Anghel, directorul adjunct al Liceului Teologic Ortodox „Sf. Constantin Brâncoveanu“.

Colegiul Aurel Vijoli

La Liceul „Aurel Vijoli“, în urma primei etape ale repartizării computerizate s-a intrat cu media 7,05. „Pentru toamna acestui an am propus 6 clase, atât la învățământul profesional, cât și la învățământul profesional dual. Astfel, la învățământul profesional dual vom avea următoarele profile: confecționări produse textile, marochiner, electrician, operator fabricarea și prelucrarea polimerilor, sudor, lăcătuș și electromecanic. Iar la învățământul profesional  vom avea următoarele profile: tinichigiu vopsitor auto, ospătar, coferat-patise și bucătar“, a explicat prof. Andreea Suciu, directorul adjunct al Liceului „Aurel Vijoli“.

Liceul Tehnologic  „Dr. Ioan Șenchea“

La Liceul Tehnologic  „Dr. Ioan Șenchea“, cea mai mare medie cu care s-a intrat, în urma primei etape ale repartizării computerizate, a fost 7,83. „Noi avem atât învățământ liceal, cât și învățământ profesional. Din toamna acestui an, la învățământul liceal, unde avem înscriși 56 de elevi, vom înființa două clase, o clasă cu profil economic și o clasă în domeniul industriei alimentare. La învățământul profesional avem înscriși 117 elevi. Ei au optat fie pentru învățământul profesional de stat, unde vor studia calificările de mecanic auto, brutar patiser preparator produse făinoase, horticultor și lucrător hotelier, fie pentru învățământul de stat dual, unde vor studia calificările de mecanic auto, bucătar, ospătar, vânzător în unități de alimentație sau lucrător în agroturism“, a explicat și prof. Laura Pop, directorul adjunct al Liceului Tehnologic „Dr. Ioan Șenchea“.

Elevii care nu au fost repartizaţi, din cauză că nu au completat suficiente opţiuni care să le permită încadrarea într-o unitate de învăţământ liceal, vor intra în următoarea etapă de admitere (24 iulie – 3 august 2020), alături de absolvenții clasei a VIII-a repartizaţi computerizat în prima etapă de admitere, dar care nu şi-au depus dosarele de înscriere în termen, de candidaţii care nu au participat şi de absolvenţii clasei a VIII-a care nu au susţinut Evaluarea Naţională.

Repartizarea se face conform unei proceduri stabilite de către comisia de admitere judeţeană/a municipiului Bucureşti, publicată pe site-ul inspectoratului şcolar judeţean/al municipiului Bucureşti şi comunicată unităţilor de învăţământ până la data de 24 iulie 2020.

(Alina ROMAN)Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.