Săgeți de orientare montate pe traseul de pe Valea Sâmbetei


Salvamontișii de la Victoria împreună cu voluntarii de la Asociația Monstană Carpați – filiala Făgăraș au avut un weekend încărcat.
Membrii echipei Salvomant Victoria din cadrul Serviciului Public Județean Salvamont – Salvaspeo Brașov au avut ca prioritate montarea unor noi săgeți de orientare pe traseul ce duce spre Valea Sâmbetei. Aceste săgeți sunt esențiale pentru siguranța drumețiilor, ghidând pasionații de munte pe unul dintre cele mai frumoase trasee din zonă.
Pe lângă munca de teren, salvatorii montani au dedicat parte din ziua lor educării celor mici despre frumusețile și pericolele muntelui. Prin intermediul unui atelier de educație montană, copiii au învățat despre importanța respectării traseelor marcate, despre cum să se comporte responsabil în natură și cum să rămână în siguranță pe munte.
Toate aceste activități s-au desfășurat în strânsă colaborare cu Asociația Monstană Carpați – filiala Făgăraș, un ONG cunoscut cu acțiuni în promovarea turismului responsabil și a educației montane. Această colaborare subliniază importanța eforturilor comune în protejarea naturii și a celor ce aleg să o exploreze, consolidând totodată legăturile comunității cu muntele.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.