Salariaţii cu contractele suspendate de la Fabrica de Pulberi, chemaţi pentru încetarea raporturilor de muncă


Mai mulţi făgărăşeni care au muncit la Fabrica de Pulberi au primit în ultima perioadă, prin poştă, adrese de la angajator pentru a se prezenta la sediul fabricii. Oamenii aveau încheiate contracte individuale de muncă, însă raporturile de muncă dintre ei şi angajator erau suspendate de câţiva ani.

,,Sunt în jur de 20 de salariaţi cu contractele de muncă suspendate. În general, este vorba despre pensionari, care după ce au ieşit la pensie au muncit la Fabrica de Pulberi. Acum vreo 5-6 ani, când unitatea a pierdut autorizaţia de mediu şi nu a mai putut funcţiona, a suspendat contractele de muncă mai multor oameni, cu precădere la pensionari, iar aceştia au fost trimişi acasă, cu condiţia de a rămâne la dispoziţia angajatorului. Până am obţinut din nou autorizaţia de funcţionare a durat ani, iar aceşti oameni, care deja erau pensionari acum 6 ani, au înaintat şi mai tare în vârstă. Am descoperit că unii dintre ei chiar au decedat. Au fost trimise adrese acestor oameni pentru a se prezenta la sediul Fabricii de Pulberi în vederea încetării definitive a contractului individual de muncă. Organigrama rămâne încărcată altfel”, a declarat Lucian Cupu, preşedinte de sindicat.

Liderul sindical mai spune că majoritatea celor notificaţi s-a prezentat pentru încetarea raporturilor de muncă şi mai sunt doar 5-6 persoane care sunt aşteptate pentru această formalitate.

Suspendarea contractelor individuale de muncă a însemnat că în toată această perioadă salariaţii nu au mers la Fabrică să presteze vreo muncă, dar nu au fost nici plătiţi. Cu toate acestea, raportul de muncă dintre părţi a existat în tot acest timp. Abia acum încetează aceste contracte.

 Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.