Șantierul de pe strada Doamna Stanca. Cât va mai dura


foto: Info Trafic Făgăraș

Lucrările de modernizare a carosabilului de pe strada Doamna Stanca înaintează. În aceste zile se asfaltează la intrare în Făgăraș dinspre Sibiu, astfel că circulația este restricționată. Din acest motiv, se formează cozi de mașini, atât la intrarea în oraș dinspre Sibiu, cât și la ieșirea spre Beclean.

Edilul Gheorghe Sucaciu spune că acest discomfort nu va mai dura mult. ,,Pe strada Doamna Stanca sunt mai multe proiecte în derulare. Vorbim aici și de îngroparea țevilor sau iluminatul public, care sunt aproape finalizate. Acum se continuă modernizarea acestei străzi. În aceste zile se asfaltează la ieșirea din Făgăraș, iar acest disconfort al traficului va mai dura câteva zile. În acest moment, da, este o problemă, însă sperăm ca în câteva zile traficul să se fluidizeze, atunci când constructorul va direcționa traficul pe celelalte benzi, până la intersecția cu strada Ghioceilor, acolo unde se va construi un sens giratoriu. Din păcate, nu există variante de deviere a traficului. Vă rog să fiți cumpătați la volan, să ne respectăm unii pe ceilalți. Cei mai afectați de disconfortul creat sunt locuitorii străzii Doamna Stanca, dar sper să fie înțelegători și, dacă apar probleme, să ne sesizeze”, a declarat primarul municipiului Făgăraș, Gheorghe Sucaciu.

Modernizarea străzii Doamna Stanca

Partea carosabilă va fi modernizată complet pe o lățime de 12 m, prin realizarea unui strat de formă din balast (20 cm grosime), unui strat de fundație din balast (30 cm grosime), unui strat de fundație din piatră spartă (15 – 20 cm grosime) și așternerea succesivă a stratului de beton asfaltic – strat de bază (8 cm grosime), strat de binder (6 cm grosime), strat de uzură (4 cm grosime).

Lucrările pentru scurgerea apelor pluviale, care vor fi direcționate spre un colector principal, au fost incluse în același contract. Banii economisiți vor fi investiți în infrastructura rutieră.

Trotuarele vor fi realizate cu pavele, și vor avea o lățime de cel puțin 1,5 m. În zonele în care pavelele sunt în stare bună, vor fi desfăcute și reutilizate. Acestea se vor delimita de carosabil și spații verzi cu borduri corespunzătoare. În dreptul trecerilor de pietoni și a căilor de acces pe proprietăți, bordurile vor fi coborâte astfel încât să faciliteze circulația pietonilor, respectiv a proprietarilor de autoturisme.

Spațiile verzi vor fi refăcute prin plantarea de copaci și așezarea unui strat de pământ vegetal de 10 cm grosime, unde se va însămânța gazon.

Pe aceeași stradă au fost finalizate lucrările de modernizare a iluminatului public și a rețelei de apă.

De asemenea, se va realiza un sens giratoriu la intersecția cu strada Ghioceilor, pentru fluidizarea circulației spre și dinspre Spitalul Municipal Făgăraș.

Șantierul a fost deschis la sfârșitul lunii martie 2020 și va fi închis în martie 2022.

(Alina ROMAN)
One thought on “Șantierul de pe strada Doamna Stanca. Cât va mai dura

  1. Haisictir

    2 ani sa asfaltezi o strada.???..in 2 ani era timp sa “implementati”si un metrou…intre timp prostii isi distrug masinile prin minunatul Fagaras…Dar cu siguranta vor fi niste asfaltari facute ca la carte care vor dura ani de zile(a se citit 2 3 luni)…dar atata timp cat nu ii ia nimeni la intrebari…vor tot fi mega proiecte…borduri in camp spre hurez, pavele pe toate strazile ca de….

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.