Săptămâna trecută| 22 de cazuri confirmate de gripă, la Făgăraș


  • 22 de cazuri de gripă tip A au fost confirmate de către medicii din Făgăraș săptămâna trecută. Dintre acestea, 9 cazuri au fost internate.

Făgărășenii care s-au simțit rău zilele trecute, au acuzat febră, dureri musculare, s-au prezentat la medicul de familie sau spital pentru mai multe investigații. În urma unui test, pentru 22 de persoane a fost confirmată gripa, iar 9 dintre acestea au fost internate în spital.

În săptămâna 13 – 19 ianuarie, la Spitalul din Făgăraș au fost confirmate 22 de cazuri de gripă, iar dintre acestea 9 au fost internate. Nu trebuie, însă, să ne îngrijorăm absolut deloc. Suntem în plin sezon viral, faptul că sunt cazuri de gripă este ceva normal la data la care ne aflăm. Chiar și așa, dacă sunt făgărășeni care prezintă simptome specifice unei răceli, febră, dureri musculare, moleșeală, să se prezinte la medicul de familie“, a informat purtătorul de cuvânt al DSP Brașov, Anca Bâtiu.

Un caz mai aparte a avut loc la Școala Gimnazială nr. 1, acolo unde mai mulți copilași au fost diagnosticați cu gripă tip A. „Într-o clasă, mai mulți copilași au fost testați și au ieșit pozitiv la gripă tip A. Însă și aici s-au luată măsuri rapide. Elevii au fost izolați la domiciliu, colegii lor au fost controlați. S-au efectuat triaje epidemiologice la intrarea în școală prin cabinetul de medicină școlară. De asemenea, au fost făcute recomandări din partea medicilor școlari cu privire la eticheta de tuse, importanța spălării mâinilor, a aerisirii spațiilor, aerisirii claselor. De asemenea, întrucât vineri, 24 ianuarie, va fi liber, încă de joi după-masa se vor face operațiuni de dezinfecție în școală, astfel că la revenirea elevilor săptămâna viitoare în instituție să nu mai fie probleme“, a mai spus Anca Bâtiu.

Și în această săptămână făgărășenii s-au prezentat la medicii de familie sau spital pentru a fi evaluați de către medici. „Recomandăm făgărășenilor să se prezinte la medicul de familie dacă prezintă simptome care sugerează gripa. Acesta poate stabili o eventuală indicație pentru spitalizare. De asemenea, izolarea voluntară la domiciliu a persoanelor care prezintă simptomatologie asemănătoare gripei. Respectarea etichetei tusei și strănutului – utilizarea de batiste de unică utilizare sau tuse/strănut la nivelul părții interne a articulației cotului. Igiena adecvată a mâinilor, în vederea reducerii răspândirii virusului. Purtarea echipamentului de protecție adecvat (măști, mănuși, halate) de către vizitatori și personalul medical în instituția spitalicească și vaccinarea antigripală“, a declarat dr. Mihaela Pandrea, manager interimar Spitalul „Dr. Aurel Tulbure“ Făgăraș.

La nivelul județului Brașov au fost înregistrate până duminică, 19 ianuarie,  134 de cazuri de gripă și 386 de pneumonii.

(Alina ROMAN)Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.