Satul Răşinari, ales cel mai bun sat turistic din lume, din peste 130 de alte sate


Satul Rășinari din Mărginimea Sibiului este marele câștigător al titlului la cea de-a doua ediție a competiției mondiale „Best Tourism Village”, organizată de Organizația Mondială a Turismului (UNWTO) a ONU.

Satul a fost selectat, conform reglementărilor, din peste 130 de locuri turistice din lume. Evenimentul cu tema „Turismul care schimbă vieţi”, desfăşurat în Arabia Saudită, a reunit reprezentanţi ai autorităţilor pentru turism din întreaga lume, precum şi ambasadori.

„Rășinari, unul dintre cele mai atractive sate turistice din întreaga lume, și-a primit oficial titlul de «Best Tourism Village»”, într-o ceremonie găzduită de Guvernul Arabiei Saudite și organizată de UNWTO. Premiul va fi adus în România de către domnii Cătălin Canciu, secretar de stat din Ministerul Antreprenoriatului și Turismului, și primarul comunei Rășinari, Bucur Bogdan”, a anunțat, luni, MAT, într-un comunicat de presă.

Unul dintre motivele pentru care Rășinariul a câștigat acest premiu este economia sa mixtă bazată pe agricultură, creșterea animalelor și meşteşugurile tradiţionale, cu un accent deosebit pe creșterea oilor. Potrivit unor surse oficiale, Rășinariul este unul dintre cele mai vechi sate din Ardeal, menționat în documente încă din 1383, iar numele său vine de la faptul că localnicii se ocupau cu strângerea rășinii și vânzarea acesteia.

În Răşinari se află casa natală a poetului Octavian Goga şi cea a filosofului Emil Cioran.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.