Se pregătește modernizarea infrastructurii școlare pentru elevii și tinerii comunei Hârseni


Elevii comunei Hârseni, peste 200 la număr, vor avea acces la o infrastructură școlară modernizată. Autoritățile locale au în plan să ridice o sală de sport, să mansardeze și să extindă actuala clădire a școlii, dar și să achiziționeze tablete și laptopuri.

Primul dintre toate aceste obiective care se va concretiza este achiziționarea de tablete, table interactive și laptopuri. Potrivit primarului Daniel Dâmboiu, acest proiect se va realiza cu fonduri europene. Documentația a fost depusă la Centrul Regional pentru Finanțarea Investițiilor Rurale 7 Centru Alba Iulia (AFIR) și următorul pas presupune semnarea contractului de finanțare.

,,De asemenea, avem în plan să facem o sală de sport în localitatea Copăcel. O vom ridica de la zero și va fi lângă terenul de sport. Apoi, în Hârseni avem ca obiective mansardarea clădirii școlii ca să mai câștigăm spațiu, plus construirea unei săli de gimanstică lângă școală, ceea ce înseamnă de fapt extinderea clădirii. Aceste proiecte sunt în lucru, le vom depune spre finanțare pe măsură ce le finalizăm”, a explicat primarul Daniel Dâmboiu.

 

(Cristina Cornilă)

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.