Ședință a reprezentanților Partidei Romilor chiar pe ruinele clădirii demolate din cartierul Combinat. Care este MOTIVUL


  • O ședință atipică a avut loc luni, 10 mai, pe ruinele fostei clădiri dărâmate din cartierul Combinat.

Reprezentanții Partidei Romilor din Făgăraș au ținut să se întâlnească chiar pe ruinele fostei clădiri, pentru a trage un semnal de alarmă cu privire la lipsa de reacție a Consiliului Județean Brașov în legătură cu mizeria, lăsată chiar de ei, în urma demolării clădirii din cartierul Combinat.

Aceștia consideră că reprezentanții Consiliului Județean Brașov trebuiau să adune mizeria lăsată în urma demolării clădirii. Întrucât acest lucru nu s-a întâmplat de mai bine de două luni de la demolare, au organizat o ședință protest.

,,În urma repetatelor sesizări, pe care și noi, și reprezentanții Primăriei Făgăraș, le-am făcut către Consiliul Județean Brașov, pentru a aduna mizeria aceasta, am considerat oportun să organizăm această ședință protest, întrucât nici până acum mizeria aceasta nu a fost adunată. Probabil s-au gândit că persoanele de etnie romă din cartierul Combinat sunt obișnuite cu mizeria și atunci au lăsat tot molozul aici. Am decis să facem ședința trimestrială pe care noi, cei de la Partida Romilor Pro Europa, o organizăm. Am dorit să atragem atenția opiniei publice asupra acestei situații. Și atragem atenția celor de la Consiliul Județean să vină să strângă mizeria, până nu devine un focar de infecție. Copiii sunt toată ziua printre aceste dărâmături și este pericol de accidente, de infectări, mai ales că suntem și în pandemie. Municipiul Făgăraș nu își permite ca într-o comunitate așa de mare să existe un maldăr atât de mare de gunoi. Așadar, invităm pe cei de la Consiliul Județean să vină și să curețe mizeria lăsată chiar de ei”, a declarat reprezentantul Partidei Romilor din Făgăraș, Ionuț Androne.

Reamintim că la începutul lunii martie plafonul clădirii s-a prăbușit. Cei de la Consiliul Județean au venit și doar au dărâmat clădirea.

Aceasta a fost construită în urmă cu mai bine de 10 ani, investiția s-a ridicat la 2 milioane de lei, bani de la Consiliul Județean Brașov. Inițial s-a dorit a fi un centru social pentru copiii din familiile nevoiașe, însă nu a fost dat spre folosință și a rămas în paragină.

(Alina ROMAN)
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.