Ședință de Consiliu azi. Ședință de Consiliu și mâine. De ce?


 

Activitatea Legislativului făgărășean se desfășoară cu repetiție zilele acestea. Consilierii locali au avut programată o ședință astăzi la ora 16.00, dar vor mai avea și mâine una la ora 18.00. Motivul este legat de lipsa unora dintre ei de la întâlnirea de astăzi.

Făgăraș

Potrivit legii, proiectele care țin de patrimoniul municipiului trebuie să fie votate cu două treimi din numărul consilierilor în funcție. Făgărașul are 19 consilieri, iar două treimi înseamnă 13 consilieri.

Celelalte proiecte se pot vota doar cu majoritate simplă.

Pe ordinea de zi a întâlnirii de astăzi s-au aflat și două proiecte care au legătură cu patrimoniul municipiului.

  1. Proiect de hotărâre privind aprobarea procedurii de expropriere a unor imobile reprezentând terenuri și construcții, proprietate privată, care se află în coridoarele de expropriere a lucrărilor de utilitate publică ”Modernizarea coridorului de mobilitate urbană integrată în zona centrală a Municipiului Făgăraș” (tronson I) și ”Modernizarea și pietonizare zonei centrale Făgăraș” (tronson II);
  2. Proiect de hotărâre privind modificarea şi completarea art. 1 din HCL nr. 42/2018 privind predarea către Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice Compania Natională de Investiții „C.N.I” S.A a amplasamentului și asigurarea condițiilor în vederea executării obiectivului de investiţii: „Sala de Sport Școlară – proiect pilot, din Municipiul Făgăraș, Judetul Brașov”.

Pentru că la ședință nu au fost prezenți decât 12 consilieri din toți cei 19, aceste două proiecte s-au amânat pentru o nouă ședință, programată pentru mâine, 12 martie 2018, ora 18.00.

şedinţa de Consiliu Local

foto: arhivă

Primarul Gheorghe Sucaciu le-a transmis absenților de astăzi să nu le fie frică să vină la ședință și să voteze aceste hotărâri, altfel va convoca ședințe până când se vor prezenta la vot, iar dacă mâine aceștia nu vor veni la ședința de la sediul Primăriei, următoarea ședință, cea de miercuri, se va face, cu public, la Casa de Cultură.

Cel mai probabil consilierii nu au vrut să se prezinte din cauza proiectului care presupune exproprierea unor imobile din centrul orașului pentru a se realiza pe locul lor, cu fonduri europene, o infrastructură modernă care să facă orașul să arate mai bine. Printre cei expropriați acolo se numără omul de afaceri Giovanni Ioan Bujor și chiar consilierul local Ovidiu Popa.

Consilierul Ovidiu Popa a fost și el absent azi de la ședință, însă absența sa nu a împiedicat votarea proiectului, pentru că, fiind direct implicat în procedura exproprierii, ar fi trebuit să se abțină oricum de la vot. Ceilalți șase consilieri care au lipsit astăzi (deocamdată nu se știe dacă absența vreunuia este justificată sau nu) sunt: Alexandru Motoc, Mircea Bobeș, Cornel Pintea, Ion Negrilă, Lucian Lup, Cătălin Cîrje. În cauză nu este vorba de o acțiune de boicotare pusă la cale de un singur partid, pentru că acești consilieri provin din mai multe formațiuni politice: PSD, ALDE, PNL.

Proiectele pentru modernizarea întregii zone centrale a Municipiului Făgăraș trebuie depuse până la data limită de 20 martie 2018; de aceea procedura de expropriere a imobilelor pentru cauză de utilitate publică trebuie votată zilele acestea.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.