Suspiciune de pestă porcină şi la un porc din Şercaia


După ce în localitatea Vad s-a confirmat de curând un focar de pestă porcină africană (CLICK AICI), iată că a apărut o suspiciune şi într-o gospodărie din Şercaia.

Toţi porcii domesticii dintr-o fermă privată din satul Vad au fost depistaţi cu această boală contagioasă. Exploataţia comercială aparţine firmei SC Transilvanian Beef Farm SRL. În momentul în care a început verificarea tuturor porcilor din celalalte sate ale comune, cel puţin unul a devenit suspect de această boală.

Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Braşov (DSVSA) a trimis o nouă notificare în care a arătat că există o suspiciune de pestă porcină africană la un porc dintr-o gospodărie situată pe strada Oltului, nr. 253 G, în satul Şercaia.

În ,,zona de protecţie” au intrat acum localităţile Şercaia şi Vad.

În ce priveşte localităţile care intră în ,,zona de supraveghere”, acestea sunt următoarele: Ticuşu Nou, Veneţia de Jos, Veneţia de Sus, Părău, Grid, Perşani, Vad, Vîlcea, Ohaba, Toderiţa, Mândra, Şona.

Zona de protecţie se întinde pe o rază de 3 km de locul în care a fost depistată suspiciunea de boală, iar zona de supraveghere se întinde pe o rază de 10 km.

Urmăriţi în notificarea DSVSA de mai jos (click pentru mărire) măsurile care se impun pentru zona de protecţie şi cea de supraveghere.

 

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.