The New York Times include Transfăgărăşanul pe lista locurilor obligatoriu de vizitat în 2020


Publicaţia a realizat un top al locurilor care trebuie vizitate în anul ce tocmai a început. Jurnaliştii din America îi îndeamnă pe călătorii amatori să viziteze şi „Alpii Transilvaniei”, pe lângă celelalte 51 de destanţii de vacanţă propuse.

foto: CNAIR

Lista cu destinaţiile de vacanţă este publicată anual, fiind întocmită pe baza sondării jurnaliștilor de călătorie, a călătorilor cu experiență și a profesioniștilor din industrie, care au fost întrebați: ,,De ce acest loc, în acest an?”

,,Pentru a experimenta o bucată de sălbăticie reală fără să fie nevoie să mergeți până la capatul lumii, vizitați România. Dintre toate pădurile primare și bătrâne care mai există în Europa, 65% se află aici. Aceste păduri, în care trăiesc urși, lupi, alături de o floră și o faună incredibil de variate, pot fi întâlnite în întreaga țară, însă trebuie să vezi Carpații Meridionali, cunoscuți ca Alpii Transilvaniei, pentru o experiență completă”, scrie New York Times.

Publicația recomandă vizitarea Parcului Național Domogled-Valea Cernei sau a lanțurilor muntoase Făgăraș, ,,mii de hectare de natură neatinsă”, unde poți face drumeții, poți să mergi în camping sau poți să înoți sub cascade. Ba chiar laudă și drumurile ,,foarte decente” ale României, fiind menționat Transfăgărașanul, ,,o destinație în sine”, care fac posibilă explorarea tuturor acestor oportunități,

Cu acest prilej, ziariștii americani trag un semnal de alarmă în privința defrișărilor. „Nu a existat niciodată un moment mai bun pentru a vedea și pentru a celebra aceste păduri. În ciuda eforturilor de conservare, inclusiv din partea prințului Charles al Marii Britanii, care le-a numit o comoară naturală neprețuită pe un continent care și-a distrus cea mai mare parte din natura sălbatică, defrișările continuă, uneori în mod ilegal. Numărul mare de turiști ar putea avea un impact real, fiind transmis mesajul că aceștia copaci valorează mai mult vii decât morți”, se arată în articol.

Pe primul loc în topul propus de „The New York Times” se află Washington, capitala SUA, iar pe ultimul loc este Parcul Natural Glaciar din Montana. „Alpii Transilvaniei” se află, în top, pe locul 50.

 

 Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.