Tinerii actori de la trupa de teatru ,,Thalia’’ a Casei de Cultură au câștigat Marele premiu la Festivalul Național Concurs pentru copii ,,În lumea lui Creangă’’


Daria, Ecaterina, Raul, Katerina, Florian, Cristian și Nectarie, membri în trupa de teatru Thalia a Casei de Cultură, vin acasă cu Marele premiu obținut la Câmpulung Moldovenesc! Asta după ce aceștia au participat miercuri, 1 martie, la concursul național pentru copii ,,În lumea lui Creangă’’.

Actorii au pus în scenă Prostia omenească, Păcală, Povestea unui om leneș, Pupăza din tei și Punguța cu doi bani, bijuterii literare ale scriitorului fără pereche născut în ziua de 1 martie 1837 la Humulești, iar juriul a fost impresionat d eprestația actorilor făgărășeni și i-a răsplătit cu Marele Premiu! Regizorul și mentorul trupei Thalia este Ionuț Sas.

,,În prima zi de primăvară, într-un peisaj hibernal, numele Făgărașului și al Trupei “Thalia” a fost pe buzele tuturor participanților la Festivalul “În lumea lui Creangă”. Am prezentat în concurs o adaptare după Prostia omenească. Spectacolul a fost urmărit cu mult interes de către spectatori, mulți ridicându-se în picioare spre a fi mai aproape de actori. În final Katerina, Daria, Ecaterina, Raul, Florian, Cristian și Nectarie, adică Trupa “Thalia”, au obținut Marele Premiu. Ne bucurăm nespus că am reușit și de această dată să reprezentăm municipiul Făgăraș cu cinste. Mulțumim de asemenea și organizatorilor pentru șederea minunată în frumoasa Bucovină”, a declarat Ionuț Sas, regizorul și mentorul trupei Thalia.

,,Astăzi (nr miercuri, 1 martie) a fost o zi emoționanță pentru copiii noștri, copiii Trupei de teatru ”Thalia” a Casei de Cultură Făgăraș! Ecaterina, Katerina, Nectarie, Florian, Cristian, Daria și Raul, împreună cu profesorul lor – Ionuț Sas – vin acasă cu Marele Premiu al Festivalului Național Concurs pentru copii „În Lumea Lui Creangă” din Câmpulung Moldovenesc. Îmi doresc să îi felicit și să le promit că îi voi susține și de acum înainte’’, a declarat Diana Gribincea – Popa, managerul Casei de Cultură Făgăraș.

Festivalul Național de Interpretare pentru copii ,,În lumea lui Creangă” a avut loc miercuri, 1 martie, la Câmpulung Moldovenesc.

(Alina ROMAN)
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.