Transfăgărășan se închide sâmbătă. Se desfășoară cel mai dificil triatlon din România


Sâmbătă, 3 septembrie, circulaţia rutieră pe Transfăgărăşan între Barajul Vidraru şi Bâlea Lac va fi oprită între orele 07:00 – 18:00, pentru desfăşurarea celei de-a 8-a ediţii Transfier.

În acest interval orar (07:00 – 18:00), Trasfăgărăşan va fi închis pe tronsonul mai sus menţionat. Persoanele care au rezervare la hoteluri şi pensiuni aflate pe tronsonul în cauză vor putea să ajungă la acestea în afara intervalului menţionat. Mai mult, cei cazaţi la unităţile respective nu vor putea circula nici pietonal, dar nici cu maşinile personale pe sectoarele de drum menţionate în acel interval.

A 8-a ediţie Transfier, cel mai dificil triatlon din România, desfăşurat pe cel mai spectaculos drum din ţară, are punctul de start în dreptul Hotelului Valea cu Peşti. Concurenţi din 5 ţări, printre care Franţa şi Elveţia, vor începe cursa cu proba de înot, apoi vor continua cu cea de bicicletă urcând spre lacul Bâlea, iar finalul este proba de alergare până la Barajul Vidraru, unde vor trece linia de sosire după urcarea ultimelor 390 de trepte, la picioarele ‘Omului de Fier’.

Cei aproape 300 de triatlonişti vor participa la una din cele 2 distanţe în regim individual sau ştafetă:
– Half 70.3: 1900 m înot, 90 km ciclism şi 21 km alergare

– Olimpic: 1500 m înot, 40 km ciclism şi 10 km alergare

Evenimentul este organizat de YOLO Events sub licenţa Federaţiei de Triatlon, cu sprijinul instituţional al Inspectoratului de Poliţie Argeş şi Sibiu şi Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Argeş.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.