Transportul public în comun în Țara Făgărașului, pași importanți. Firmele interesate pot depune oferte


Firmele interesate în a dezvolta sistemul regional de transport în comun în zona Țării Făgărașului, sunt invitate să depună oferte pe SICAP până în 15 mai.

Autoritățile locale au demarat procedura simplificaă în vederea atribuirii contractului de servicii în cadrul proiectului ,, „Dezvoltarea sistemului regional de transport public în comun în zona urbană funcțională/metropolitană a Municipiului Făgăraș – modernizarea coridorului de mobilitate SUD, SMIS 143410, Studiu de Fezabilitate cu elemente DALI și Proiect Tehnic”.

,,În vederea implementării proiectului „Dezvoltarea sistemului regional de transport public în comun în zona urbană funcțională/metropolitană a Municipiului Făgăraș – modernizarea coridorului de mobilitate SUD” și a coridorului de mobilitate integrat din zona urbană funcțională/metropolitană a Municipiului Făgăraș SUD, Municipiul Făgăraș a demarat Procedura Simplificată în vederea atribuirii Contractului de Servicii de elaborare studii de specialitate și studii tehnice pentru proiectul „Dezvoltarea sistemului regional de transport public în comun în zona urbană funcțională/metropolitană a Municipiului Făgăraș – modernizarea coridorului de mobilitate SUD, SMIS 143410, Studiu de Fezabilitate cu elemente DALI și Proiect Tehnic”. Documentația de atribuire este publicată în SEAP în cadrul anunțului de participare simplificat [ SCN1123999] /27.04.2023, TERMEN LIMITĂ DEPUNERE OFERTE 15.05.2023 15:00’’, au declarat reprezentanți ai Primăriei Făgăraș.

Reamintim că transportul metropolitan din Ţara Făgăraşului este un plan anunţat de mult timp de autorităţile locale din zonă. Transportul public din zona Făgăraş va fi asigurat de Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară pentru Mobilitate în Zona Metropolitană a Municipiului Făgăraş. Procedura de înfiinţare a asociaţiei a fost demarată în anul 2020, iar la momentul respectiv şi-au anunţat intenţia de a se înscrie 21 de primării din Țara Făgărașului, printre care amintim Municipiul Făgăraş, Oraşul Victoria, Comuna Beclean, Comuna Cincu, Comuna Comăna, Comuna Drăguş, Comuna Hârseni, Comuna Lisa, Comuna jibert, Comuna Mândra, Comuna Părău, Comuna Recea, Comuna Şercaia, Comuna Sinea, Comuna Sâmbăta de Sus, Comuna Soars, Comuna Ticuş, Comuna Ucea, Comuna Viştea, Comuna Voila.

Proiectul investiţional va cuprinde acţiuni integrate pentru modernizarea facilităţilor destinate bicicliştilor şi transportului în comun, astfel:
– achiziţia de autobuze ecologice care vor cicula pe liniile deservite de acest coridor;
– modernizarea staţiilor de aşteptare transport în comun;
– amenajarea de piste de biciclete;
– construirea unei autobaze şi a unui terminal intermodal;
– implementarea unui sistem de e-ticketing;
– introducerea unui sistem management inteligent al traficului;
– introducerea unor curse regulate pentru localnici şi turişti, în conexiune localităţile din zona urbană funcţională/metropolitană a municipiului Făgăraş.

(Alina ROMAN)
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.