Trei microbuze școlare noi pentru comuna Hârseni


  • Trei microbuze școlare noi în comuna Hârseni. Toate trei obținute prin proiecte de finanțare diferite, derulate prin Consiliul Județean Brașov.

Marți seara, la sediul Guvernului, reprezentanți ai Consiliului Județean Brașov au semnat contractul de finanţare pentru achiziţia a 28 de microbuze electrice, printr-un program cu finanţare europeană prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) derulat de Ministerul Educaţiei. Microbuzele școlare electrice vor ajunge în mediul rural, în 27 de comune din județ, printre care un microbuz școlar electric va ajunge și în comuna Hârseni.

Daniel Dâmboiu, primar comuna Hârseni

Potrivit primarului comunei, Daniel Dâmboiu, comuna Hârseni va avea trei microbuze școlare noi. Unul electric, unul diesel, care a și ajuns în comună, și unul hibrid.

,,Toate cele trei microbuze școlare sunt obținute prin contracte de finanțare cu Consiliul Județean Brașov. Un microbuz este electric, îl vom primi după ce a fost semnat contractul la București marți, un microbuz diesel deja l-am primit. Acesta a fost obținut prin Ministerul Dezvoltării. Și mai urmează să primim un al treilea microbuz, hibrid, prin AFM – Ministerul Mediului”, a declarat primarul comunei Hârseni, Daniel Dâmboiu.

Consiliul Judeţean Braşov va beneficia de 28 de microbuze școlare electrice, cu o capacitate de 16+1 locuri, a căror valoare este estimată la 6,5 milioane de euro.

(Alina ROMAN)
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.