Trei tinere handbaliste din Făgăraş, aşteptate la centrele de excelenţă din Vâlcea şi Sfântu Gheorghe


Trei fete din Făgăraş, care joacă handbal sub coordonarea antrenorului Adrian Şuteică, sunt vânate de două centre de excelenţă din ţară, în acelaşi timp. Ele au fost convocate atât de centrul de la Vâlcea, cât şi de cel de la Sfântu Gheorghe.

Fetele au fost remarcate la Turneul final de junioare IV (pentru sportive născute în anii 2008-2009), care s-a desfăşurat la Râmnicu Vâlcea, în perioada 24 – 28 iunie a.c.

Tinerele împlinesc anul acesta vârsta de 13 ani. Ele sunt: Popione Crina, Streza Ştefania şi Mija Eliza.

Popione Crina

Streza Ştefania

Mija Eliza

Cum au ajuns aici

Handbalistele de la Clubul Sportiv Școlar Făgăraș (CSS), antrenate de Adrian Șuteică, au avut un parcurs competițional foarte bun în aest an, care a culminat cu de plecarea la Turneul final de junioare IV, de la Râmnicu Vâlcea, în weekend-ul care a trecut.

La startul ediției de campionat s-au aliniat peste 100 de echipe. Ca Făgăraşul să intre în etapa finală, a parcurs cu succes etapele: locală, județeană, cea pe euroregiune, apoi un turneu semifinal care s-a desfășurat la Satu Mare. După toate acestea, s-a calificat în Turneul final, unde au participat cele mai bine 16 echipe din țară.

,,Fetele au jucat 7 meciuri în 3 zile, întâlnind alte 6 echipe în grupe diferite. A fost obositor, dar au terminat pe locul 8. Sunt mândru de ele şi pot să vă spun, de exemplu, că Ştiinţa Bucureşti, care a jucat în finală, a fost învinsă de noi, la un gol diferenţă, cu 3 zile înainte, scor 31 – 30. Un lucru fantastic a fost că trei dintre fetele noastre, Ştefania, Crina şi Eliza, au fost chemate, în acelaşi timp, de ambele centre de excelenţă din ţară. Ele încă nu au împlinit vârsta de 13 ani, voi discuta cu părinţii şi fiecare va decide dacă să se ducă sau nu la unul dintre aceste centre. Perspectivele sunt mult mai mari acolo, jucătoarele sunt în vedere pentru lotul naţional şi pot fi luate de cluburi mari din ţară. În trecutul recent al handbalului feminin făgărăşean au mai fost două jucătoare care au plecat la centre de excelenţă, Bianca Bogdan şi Antonia Zăgan. Ele erau la altă categorie de vârstă şi părinţii lor au fost de acord cu această mutare. S-a născut un lucru frumos din acest Turneu final, prin invitarea jucătoarelor de către ambele centre. Aşa se întâmplă la turneele finale; vin diverşi antrenori din ţară să urmărească sportivele, iar acestea pot fi luate apoi de cluburi. Şi clasarea noastră pe poziuţia a 8-a este un fapt îmbucurător, având în vedere că suntem un oraş cu o arie de selecţie scăzută, faţă de cele participante în Turneu”, a declarat antrenorul Adrian Şuteică.

(Cristina Cornilă)

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.